WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Saturday, March 31, 2012

TEEN TOP TEEN TOP TEEN TOP! xD



ASSALAMUALAIKUM 

i am addicted to teen top! nice one! sebenarnya eva mana kenal group teen top ni. serious! *muka serious* haha. but then , lepas masa eva nak cari new blogskin. eva ternampak blogskin yang eva tengah guna ni macam awesome! so, eva pon ambil lar (tak curi oke? da minta izin da taw! ahaha) lepas tu eva pikir takkan lah eva pakai jer tapi eva tak kenal pun sape teen top tu. so, eva pun search lah dekat google and youtube pasal teen top ni. search punya search tiba rasa macam tak boleh nak berhenti dah. dah terlebih seronok pulak. haha. :D so, now eva rasa i'm already in the teen top zone! lalala. kay dekat bawah ni ada sikit2 profile pasal member teen top ni. muda2 lagi taw! aww! haha

Teen Top’s profile



FACTS
  • Has the hobbies to design, drawing and exercise.
  • Specialties in making lyrics and rap.
  • Education : Seongnam Information Industry High School, on his 3rd grade.
  • Do some raps for his audition.


FACTS
  • He loves to do puzzle and read books.
  • Specialty : to imitate someone or something.
  • Currently schooling at Seongji High School, on the 2nd grade.


FACTS
  • His hobby is acting.
  • Has specialties in playing piano, music composition, and English.
  • Current school: Korea Arts High School, 1st grade.
  • He was rapping Chris Brown’s song “Run It” and Epik High’s “Fly” at Lotte World for his audition.

FACTS
  • Hobby : music appreciation
  • He loves to play soccer.
  • His school is Heungjin High School, on the 1st grade.
  • Sings to SHINee’s REPLAY and dances to BEP’s Boom Boom Pow for his audition



FACTS
  • His hobbies are movie appreciation and plays piano.
  • Specialty : acting. (see Seo Taiji’s HUMAN DREAM MV)
  • Currently schooling at Namgang Middle School, and he is on the 3rd grade.


FACTS
  • His hobbies are choreographic composition and music appreciation.
  • Specialty : Self defense.
  • His school is ChunCheon Soyang Middle School, and on his 3rd grade.
  • Dances to BEP’s Boom Boom Pow for his audition.

they are awesome! xD i love ya TEEN TOP!! saranghae!! you all such a heart breaker. xD 

UNBELIEVABLE! --'


*he looks sexy when get stressed*

ASSALAMUALAIKUM


omaiigod omaiigodd omaiigoddd >< !! i couldn't believe this! am i dreaming? oh god! terkejutt! eva tak boleh nak percaya! tadi masa eva belek2 fon eva tiba2 ade sorang budak yang dah lama tak contact eva mesej. eva ingat dia nak cari gaduh dengan eva lagi. macam yang dia selalu buat sebelum2 ni. eva pun rasa macam malas gila nak bukak mesej tu. eva biarkan dalam 10 minit. but then , entah kenapa eva rasa macam nak tengok mesej dia. and you know what? mesej dia buat eva rasa terkejut nak mati! tiba2 je dia mintak eva jadi kakak angkat dia. o.O' eva macam "biar betul dia ni. otak dia dah senget sebelah ape?" tapi lepas tanya banyak kali , dia cakap dia serius. eva macam "er. boleh percaya ke dia ni? --' haih." lepas banyak kali dia tanya baru eva cakap okay. sebab eva tak kisah pun. eva memang dah anggap semua budak2 yang lagi muda dari eva macam adik eva sendiri :) tapi lepas tu eva rasa janggal gila na text dengan dia. sebab sebelum ni eva guna "aku,kau" masa text dengan dia. tapi lepas ni? oh god! awkward! masih tak dapat nak kawal otak --' rasa pelik yang amat , amat , amattt sangat! fewww~

BUSINESSWOMAN! :D



ASSALAMUALAIKUM :DD

yeahh! akhirnya! eva berjaya edit blog dua orang kawan baik eva ^^ hehe. 
ni blog kawan eva tu --->  WANI and  AUNI ape pendapat korang? okay tak? :P sebenarnya dah lama eva nak tolong tukarkan blog kawan eva ni. tapi masa tak mengizinkan . jealous sangat! haha. but then , eva berjaya jugak tukar walau lambat . yeah! i'm proud of myself. lalala. haha. "baru tukar blog sikit, dah nak bangga diri. orang lain dah lagi maju lerr." mesti korang fikir camtu kan? eleh! suka hati eva lar! :P my life , my blog ^^ hehe. well3. eva hope auni dengan wani suka . *kelip kelip* hehe. btw , eva rasa macam eva nak buat bisnes larr. haha. bisnes apa? bisnes EDIT BLOG ^^ muahahaha. mesti mashukk! tu pun kalau ada orang yang nak tempah la kan. haha. law eva , eva tak buat mahal2 kowd. dalam.. humm.. 5 ringgit je kot :P haha. kay eva taw korang nak cakap "5 ringgit tu mahal" haha. well, 5 ringgit tu dah kira murah kowd. hoho. 5 ringgit bukan untuk suka2 pon. duit dok mnghadap internet memanjang sampai bil elektrik melambung , duit nak topap. kot2 na kol orang yang tempah tu nak tanya okay ke tak ke. kan3? okay letuww :P haha. law sape2 ada rasa nak minta tolong just tell me kay? eva tak kedekut ilmu :) hehe

sincerely, me :))

Friday, March 30, 2012

form a girl to boys :))

 


ASSALAMUALAIKUM :DD

blog berwajah baru SEKALI LAGI! haha. yeaahhhmann! entah kenapa sekarang ni eva rajin sangat na tukar2 skin --' homework tak siap lagi ni. huk2. budak SPM memang macam ni ke eva sorang je? makin nak dekat dengan SPM makin pemalas eva . haih. so bad.. btw, eva na kongsi bende yang eva jumpa dekat dalam twitter. bende ni khas untuk lelaki2 dekat luar sana yang tak reti nak hargai seseorang yang bergelar perempuan. read this guys! :D


*slip klik gmbr + CTRL untuk tumbesaran*

sincerely, me :)


AMALINA FADZILAH xD







ASSALAMUALAIKUM :DD

hai sayangs! hari ini eva sedih sebab kawan eva dah nak pindah KL! T.T wuuu. Nama kawan eva ni AMALINA BINTI HARITH FADZILAH. she just a normal girl like the others :) we call her AMA. ama ni cute! ^^ dia baru je masuk sekolah RPS tahun ni. dalam akhir bulan 1 or awal bulan 2 camtu kot. mula2 dia masuk kelas 5 bougainvillea. tapi lepas cikgu tgk2 balik markah exam dia, dia pun ditakdirkan untuk masuk ke kelas 5 begonia. dengan itu ahli keluarga 5 begonia 2012 pun menjadi 20 orang :D ngam ngam! haha. mula2 dia masuk tu, eva rasa macam seronok sangat sebab dapat kawan baru! hehe. ama ni comel,baik,rajin,lawak. hoho. 

tapi ta sampai setengah bulan lagi dia dekat RPS tu, dia dah nak kena pindah balik. why? adalah sebab dia yang tersendiri. tak perlu sibuk2 na taw sangat lah kan :P haha. macam mana pun, aku suka dapat kawan dengan ama ni ^^ sporting habis! huhu. 

to ama :

nanti dekat sana,kaw jangan lupa dekat aku yang cun ni taw! ^^ haha *kelip kelip* seronok dapat kawan macam kaw ni . kaw jangan buat2 lupa plak yang kaw pernah jadi keluarga 5 begonia dekat rps tuh! haha. ape2 pon i wanna wish gudluck in the becoming spm exam :D take care taw2! sayanggg kaw! aww! lalala~ btw , sorry main cilok ja gmbr kaw dalam twitter tu. tuh jela pon gmbr yg aku ada. gmbr yang baru tgkp tadi rahmah roche tak masukkan lagi :P hoho

sincerely, me with love :))

blog berwajah baru! :D


ASSALAMUALAIKUM :DD

hai sayangs! new looks! haha. yeahman! hehe. tp agak susah sikit kowd skin yg satu ni punya code --' fuh! nasib eva pandai *hdung tggi* kay. joke! tehee. act na gtaw tuh jew :P kbaii! 

Sunday, March 25, 2012

semangat SPM ! :D



ASSALAMUALAIKUM :DD

hey!what's up allz? yeah! 21/3/2012 <--- tarikh yg amat amat amat mnyeramkan ! --' huk2. tarikh spm candidates 2011 amek result spm! demnn! eva plak yg terlebey cuak . huk2. rps ade 11 org dpt straight A and one of them got 10A+ !! fuhh! msti parents kak thirah faisal sabri bgga gyla! #IWishICould get 9A+ in my becoming SPM! wuu *bawak hashtag dlm blog plak* haha. :DD 

disebabkan result SPM 2011 da kluar. baru lah eva ade rase semangat sikit. hoho. azam na SPM da mula keluar sikit demi sikit :) alhamdulillah. and salah satu sacrifice yg eva da buad is DEACTIVATE dua dua account fb eva ^^ hey! doakan supaya acc eva kekal deactivate smpai habis SPM kay! give me some strength! hehe. lepas ni da xley na contact2 mmbe dah T.T wuuu. tp mak eva kate , "takpe. ta smpai setahun pon lagi" . suddenly shock! demnnn! SPM da na dekad --' *cuak babe!* haihhhhh.. SPM oh SPM . kenapa lah kaw wujud? huk2.

then , hari tu kakak eva yg kat Sarawak da tersilap. dia tgk mmbe dia lompat sbb sronok sgt adeq dia dpt 6A SPM . kakak eva tersilap tahun. dia ingat eva amik result tahun ni.. semangat dia cari fon na tany result .haha. ape lah kakak eva ni. huhu. but then , baru eva sedar. kakak eva taruh harapan tggi kat eva. same goes to my mom :') so, eva ta patut punah kan harpan depe kan? eva hope eva dpt baiki lagi ap yg patot eva baiki. korang doakan eva kay? ^^ wish me luck! fuh2! ganbate! hehe. :P

Wednesday, March 14, 2012

14 MAC 1995 - a crazy boy was born :))





ASSALAMUALAIKUM! :DD
anyeonghaseyo!


SAENG IL CHUK HA HAM NI DA
SAENG IL CHUK HA HAM NI DA
SARANG HA NEUN AZRIN SHI
SAENG IL CHUK HA HAM NI DA

haha. korang paham kew ape eva tulis ni? :P never mind. let me change it into english .

HEPY BIRTHDAY TO YOU 
HEPY BIRTHDAY TO YOU
HEPY BIRTHDAY TO AZRIN
HEPY BIRTHDAY TO YOU! 

wootwoooott! tudia! atok aku da tmbh tua! da 71 da ye tok? haha. want to see his face? jap! muka dia da agak tua sikit taw! lalalala. 


tadaaa! here he are! haha. tp ni gmbr dia tahun lpas kay :P hoho

dedicates to AZRIN :

assalamualaikum atok tue! :P haha. just na say sory coz ak ta ingt birthday kaw mula mula. haha. ak kan lagi tua dri kaw :P so, WAJIB dimaafkan kay? lalalala. haha. just wanna wish HEPY BIRTHDAY for the 1000 times! haha. hope kaw pnjg umur , murah rezeki , hdup kaw dbrkati ALLAH and one more hope kita dua tak jadi anak drhaka kan3? ^^ hehe.

aku na ckp lgi ni, tengs coz kaw sudi jdi kawan ak yg SUPERB gyla ni *erk. ngaku diri sndri gyla* haha. tengs coz kaw sudi layan aku. tengs coz kaw slalu teman ak time ak takdak keje na wat even sbnr nye ade. tengs coz kaw sudi bgi aku telinga kaw time ak rasa na mmbebel :P haha.

THANK YOU SO , SO , SO , SOOOOOOO MUCH! >< kelas kaw jaahhhh! haha

t kaw da bsr , kaw jgn luper aku taw3! *luahan prasaan ni! better kaw baca betul2! haha* kaw lupa ak , aku carik kaw smpai lubang cacing! bini kaw mara? godai! ak peduli ape! haha. kay aku kejam :P lalala. btw , sory coz ak takdak hadiah na bgi kat kaw. al-maklum lew ak ni 'kaya' sgt. smpai duit satu sen pon ak smpan dlm bank. *erk. ntah smpan ntah idak* ahaha. so, ak hanya mmpu coret kan dlm blog ni jela coz blog ni jela pon yg ak ade ny. huhu. sooooo, HEPY BIRTHDAY lagi lagi lagi dan lagi sekali. !! kenapa aku hyperactive sgt? erk --' ntahlew. ak smgt gyla bila taw harinie birthday kaw! haha. mcm birthday aku lak! --' 

klahh.. just smpai sini jela ak mmpu celoteh. law depan depan naye kaw kene 'peluru berpandu' aku ni ha! haha xD HEPPY GO LUCKKY ALWAYS! ♥

Monday, March 5, 2012

4 BOUGAINVILLEA in memories ♥



ASSALAMUALAIKUM :)

hello peeps! sehad ke? hari nie eva na story pasal membe membe eva. aka my second beloved family :') dat is warga warga ex - 4 Bougainvillea yg sgt awesome! i miss you all fucking deemm much! >< kay. bagi eva entri kali ni agak sdeyh sket lar so , eva tukaq lagu kejap :P jadi lagu sedih skit. eva dpt lagu ni dari blog AUNI ATHIRAH yg sgt comel! 
AUNI! eva pnjam lagu kejap ek? na buad entri sedih kena lar lagu sedih. baru ada fe'el. haha. okay! back to our main story. actually eva update pasal family eva ni coz eva rindu sangat sangat dekad depe semua ni! 

P/S : sblum baca smbungan entri ni sila ON speaker anda. baru ada feel sked :P HAHA

tahun ni eva naik satu kelas. from BOUGAINVILLEA to BEGONIA. mula mula rasa mcm sdih yg amat sgt2! but then , i still need to continue my study kan? lg pon kelas stil sebelah menyebelah. takde hal lah kalaw na lepak sebelah kejap. hehe. tp bila dah lama lama dekad kelas baru ni , tiba tiba rasa rndu plak kat kelas 4 BOUGAINVILLEA 2011. rasa rndu ni jugak tiba tiba mncul bila eva bukak blog auni. first entri yg eva tgk is about IGNORE plus lagu blog auni yg sdih tuh buad eva rasa mao nangis! huhu. then , pastu muncul lah entri yg satu ni. 

kay. eva ingat lagi masa form 4 dulu. dalam kelas 4BG tuh , we have 3 peymes grup :') haha. ada hostelite , ada ignore and ada jugak frutty. but then , even kteorg bersemangat assabiah time tuh , we still together bila ada pape yg mmrlukan kerjasama satu keluarga. kitaorg bncg sama sama. gelak sama sama , sdih sama sama *eh! ada ke? bukan gelak spnjg zmn ke? haha* , kutuk sama sama , ta buad hw sama sama , then kene mara dgn ckgu pon sama sama. bila ada problem kita slalu backup sama sama kan? what a suwit memories. 


ingat ta time tuh eva perang dunia ketiga dengan asfa? korang bagi support kat eva. korang pernah ckp "jangan risau , kteorg akan pastikan korang baek baek balek" . time tu , eva terharu gyla! then , bila tibang slalu buad lawak bodoe dalam kelas. bila ada yg nangis , kita duk sama sama n share probs. then , i'll still remember bila tiba tiba jer pe'ah citer prob dia kat eva masa eva n dia jer ada dlm kelas. time tu , eva ta sgke betul! eva terkejut. o.O' mcm ta percaya. tp eva happy coz peah sudi cerita pasal life peah kt eva. eva hope peah happy2 slalu k? i know you're strong peah! chaiyok!

then , ade one day tuh masa pmbntgn komsas dekad depan. time tu eva grup dgn tharshini kesayangan kita tu. ingat tak yg tharshini pernah tersasul yg "JAMILAH BEKERJA SEBAGAI .. er.. PINTU PEJABAT!" *dengan yakinnya!* masa tu kita semua gelak besar kan? ^^, rasa mcm na balik balik masa tuh ♥ eva na gak say tq to auni yg slalu teman eva bila eva in problem. auni taw ja bila eva ada masalah. sangat mengharukan.! btw, senang sgt ke na trace muka eva law eva ada prob? hoho.once again , THANK YOU SO MUCH hunn. you're the best!  *oh no! i'm going to cry!* 

dedicates to AUNI : how hard our lives is , lets faced it together and show our braveness to those who knocked us down! we can do it! chaiyok2! ><



pastu , eva ingat lagi masa zaman zaman kitaorg semua kena marah dengan asfa coz ta letak beg kat blkg lar, marah coz ta lap tgkp lar , marah coz ta sapu lantai lar. tp atas semangat asfa marah kitaorang semua tuh , we've got BINTANG 5! rasa bangga n rndu bila tgk gmbr kelas 4 BOUGAINVILLEA dlam e-majalah sekolah :') haha. so, we need to thanks to asfa yg semangat hias kelas time tu. tp since asfa da pindah , eva jadi ta semngat na hias kelas 5 BEGONIA. like there is something wrong somewhere. asfa , complete my life. without you , i'm empty. btw , eva na ckp thank you so much dekad zylah coz zylah bgi eva teddy bear yg comel masa birthday eva dulu ♥ even eva main main ja time tuh tp taw taw esok nya dia bagi teddy besar kat eva! eva terharu sgt! smpai sekarang eva simpan teddy tuh :) TQ zylah! aku rndu kaw gyla vavy! ><

ha! lagi lagi! eva still remember outr class party! the best ever! 11.11.2011. <-- tarekh yg ta disangke - sangke n ta sedar langsung! haha. time tuh kteorg semua bgi speech masing masing plus nyanyi nyanyi n mnjerit ramai ramai. org pndg pon kita wat bodoe ja. haha. ingat ta time IGNORE bgi hadiah besar besar but when we open that huge present , hadiah dia semua lawak lawak. sangt menyronokkan ! we're having fun on that day. well well well. i just hoping that we can still jump jump n nyanyi nyanyi mcm org gyla sama sama. :') haha. i miss all that demnly much much! LOL

to :  

   JAZIMA IZZATI our ex-classroom leader 1 of 4BG 2011 yg berdedikasi
   HANANI our ex-classroom leader 2 4BG 2011 yg omeyy!
   AMIRAH our prefect yg awesome!
   ALIA ZULAIKA our second prefect yg sporting
   ASFA ASHMIRA our ex-sport leader yg garang but nice!
   AUNI ATHIRAH our ex-student voice yg sgt sgt manis!
   NUR ATHIRAH our ex - ceti halal yg setiap bulan akan ckp "duit2!" 
   YASMIN our ex-koop leader of 4BG 2011 yg rajin!
   THARSHINI our one and only non malay yg gempaks!
   SYAFIQAH NURAIN our shy shy n cute sista!
   NOR ATIQAH our gyla gyla peeps yg cun!
   ALYA our atlit yg omeyy omeyy !
   NURUL SHAHIRAH our cary fren yg rajin but noisy!
   NOR FARZANA yg pemalu n becoming doctor *coz she expert in BIO*
   ALIA TIHANI our second old sista yg cun melecunnnnn! 
   NURUL SYAZWANI our mianei yg ta habes habes dgn "weh! kita mianei 4BG" lol
   FATIN ALYANIE our suwit fren yg banyak akal!
   HARNANI our one of the keytowt family member yg pretty !
   ANIS IZZATY our superb duperb awesome becoming ustazah!
   SITI NOOR AZILAH our cik siti wan kembang yg sgt dirindui! 

eva just na ckp eva rindu korang korang semua sgt sgt! kalaw la masa boleh berpatah balik. :') cane pon i just wanna wish gudluck dlm life korang! gudluck dlm hadapi ujian ujian yg mndtg! gudluck in our becoming SPM exam! we're still a family even though we're far apart . hope korang tak lupa kan aku n all our memories in 4 BOUGAINVILLEA 2011 ♥

hanani comel n atie tidak dapat hadirkan diri :(     


YOU ALL THE BEST ! :'D

Sunday, March 4, 2012

warna-warni solat di awal waktu :)


camera, coke, cute, faceless, fashion

ASSALAMUALAIKUM  n___n

kay. eva na update satu entri yang sangat berguna tuk semua umat islam seluruh dunia! *budget cm satu dunia baca entri aku -,-'* hoho. actually bnda ni dah lama dah. time tu tc tucen fizik eva aka tc julie yg sempoi gyla tu suruh bukak utube n tgk link yang dia post dekad group 'TUCEN FIZIK' dekad fb. so, skang eva na share sikit info yg ade dlm utube tu. kalaw suruh korang bukak n tgk. smpai sudah lah korang tak bukak! ^^ HAHA. so, rajin rajin kan lah mata tuh tuk baca entri ni ek? kalaw malas gak g seach kat utube :) tp jgn bukak bnde laen plak k? *phm phm jela* haha :DD so , let read this! 

Waktu Subuh
Pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh. Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar atau rezeki dan komunikasi. Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya atau terlewat secara berulang-ulang kali, lama-kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki. ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (jaga daripada tidur). Di sini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat diawal waktu. Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum. Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud. Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenarnya sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.

Waktu Zuhur
Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (isyraq & dhuha) dan kemudian warna kuning menandakan masuknya waktu Zohor. Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi perut dan hati yang berkaitan dengan sistem penghadaman. Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan. Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya.

Waktu Asar
Kemudian warna alam akan berubah kepada warna oren, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yang merangkumi sistem reproduktif. Rahsia warna oren ialah kreativiti. Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah (tidur). Dan jangan lupa, tenaga pada waktu Asar ni amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita.

Waktu Maghrib
Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah. Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam. Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita. Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan, pada frekuensi otot, saraf dan tulang.

Waktu Isyak
Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna Indigo dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan. Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak. Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan. Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam. Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta di mana keseluruhan sistem tubuh berada dalam kerehatan.

Selepas tengah malam, alam mula bersinar kembali dengan warna putih, merah jambu dan seterusnya ungu di mana ianya bersamaan dengan frekuensi kelenjar pineal, pituitari, talamus dan hipotalamus. Tubuh sepatutnya bangkit kembali pada waktu ini dan dalam Islam waktu ini dipanggil Qiamullail. Begitulah secara ringkas perkaitan waktu solat dengan warna alam. Manusia kini sememangnya telah sedar akan kepentingan tenaga alam ini dan inilah faktor adanya bermacam-macam kaedah meditasi yang dicipta seperti taichi, qi-gong dan sebagainya. Semuanya dicipta untuk menyerap tenaga-tenaga alam ke sistem tubuh. Kita sebagai umat Islam sepatutnya bersyukur kerana telah di’kurniakan’ syariat solat oleh Allah s.w.t tanpa perlu kita memikirkan bagaimana hendak menyerap tenaga alam ini. Hakikat ini seharusnya menginsafkan kita bahawa Allah s.w.t mewajibkan solat ke atas hamba-Nya atas sifat pengasih dan penyayang-Nya sebagai pencipta kerana Dia tahu hamba-Nya ini amat-amat memerlukan-Nya. :)


so, wanna say thank you so much to my beloved tc julie! eva da balajar sesuatu yg penting drpd tc :) so, da habes bace? SELAMAT BERAMAL! hoho. ini hanya sebagai peringatan kepada semua dan kepada diri eva sndri jugak :) klah! it's time for me to go. esok da sekolah -,-' gudnite peeps! i love ya! 

assalamualaikum ♥ 
*memberi salam itu adalah perkara sunat , namun menjawab salam itu WAJIB*


my life will ruined!


faceless, fashion, korean, outfit, photography


ASSALAMUALAIKUM! :))

hey hey! esok ada exam kan? buad apa lagi depan PC ni hah? g blaja! shuh shuh! *budget cm diri sndri takde exam ja* lalalalalala. kay. actually exam pon ada exam gak! wuaa! ta study pape pon lagi T.T  haih. yup! eva ngaku eva seorang yg pemalas tahap superb duperb! *calon SPM ni babe!* eva tataw larh mcm mana cara na baiki diri nih. eva sedar eva ta patot mcm ni mmndgkan tahun ni eva ade ujian besar menanti. tapi. entahlah. keinsafan tuh ta dtg mncul kan diri lag -,-' i've tried many ways . tapi tak jugak menjadi. hurmm. korang ade any idea tak? please help me! org lain konflik cinta , eva konflik malas -,-' hoho

kalaw ada sape sape yg sudi tlg tuh , eva aprreaciate sgt2! >< sbb eva tamao mcm ni smpai spm nnti. parah result eva nnti! i'm just need somebody that can help me throughout this problem. :') sometime eva sndrie tertany - tany


 "KENAPA EVA NI TERUK SGT?

but then , eva sndri tataw na jawab mcm mane kt diri sndiri. n somehow bila eva try to fixed my weakness , ada jer aral melintang. ada jer setan setan yg dtg ganggu. haih. please help me if you can! please. i'm going to troublesome myself in future if i keep on my life like this.!

Saturday, March 3, 2012

MEMBER SENGAL! :P





ASSALAMUALAIKUM ^^ hehe

lalalalala. akhirnya! berjaya jugak ak apply blogskin . excited gyla! tp tbe tbe plak rasa rndu kat blog lama. 
why? coz penad woah buad yg lama tuh! payah! rndu nyeeww! T.T tp xley na wtp da coz da mmg xley na tukar pade yg lame tuh balek. so, setia kan jela diri pada blogskin. huk2.

actually eva na ucapkan ribuan terima kaseh kt membe eva SUERAYA SIDEK  n MR.KECIK for teaching me of how to use blogskin. tq so much! >< syg korunk sgt! aww! HAHA. tocetoce! 

kay now eva na ckp pasal membe tucen eva ni . nama depe 

+ SYAZWAN ALIFF
+ FARHAN ROSLI
+ FARHAN SHAH

sbnr nya depe tiga org ni baru join tucen yg sama dgn eva tahun ni. mula mula si SYAZWAN n FARHAN ROSLI masuk eva mcm "erk -,-' kenapa mcm familiar?" pikir punya pikir smpai da tak larat na pikir da. rope rope ny eva penah chat nan wan dkad fb. farhan rosli tuh plak eva pernah usha profile dia *tengah bosan* HAHA. then , masa first class dgn depe eva ta rasa apa apa pon. lama lama eva rasa annoying coz depe tiga org ni bisng sgt2! rasa mcm na tmbuk sorunk2. yela. kelas ADDMATH kan? kene pakai otak 100% tuh! >< huhu. tp taw taw bukan stkat kelas addmath ja yg sama. fizik n kimia pon sama! tp nsb tucen kimia hari lain lain. mula mula nmpk muka depe tuh. eva da mc "OMAIGODD! WHY? WHY? KENAPA DEPE NI ADA?" haha. kay. eva taw eva kejam! :P

then , bila da masuk kelas ke 2 or 3 cmtu. eva mula bengang. kay. eva mmg panas baran sket. tp sket ja oke? ta byk :P HAHA. eva pernah TERmarah depe. tak sengaja babe! coz time tuh pale eva da pening pening lalat -,-' mmg ta dpt lar na digest addmath tuh. satgi depe siap nyanyi nyanyi lagi. sape tak saked hati kan? tp sisi bagus nya depe ni even mulut depe bising mngalahkan perempuan. haha. tangan depe still moving taw? they continue doing their job! yg tuh eva ta dpt na nafikan lah yg depe ni mmg bgus ^^

but then , makin lama satu kelas nan depe ni . eva da makin biasa. yela. mula mula mmg la tak biasa coz eva ni skola perempuan since DARJAH SATU lagi. mana pernah tawuk prngai laki cmtu skali. hoho. tp lama lama eva da tak kesah sgt dah ^^ jnji depe bsing tuh ta libat kan eva , i'm okay :D tujuan eva buad entri no coz na say SORRY GYLA GYLA kat tiga org mamat sengal ni! HAHA. 

to WAN , ROSLI , SHAH . haha. soryy kay geng? aku taw aku mmg truk . al-maklum la budak kwn nan prmpuan dari DARJAH SATU mmg mcm ni. :P haha. hope korunk chill kay. :DD tengs sbb tahan dgn kemarahn aku yg TAK DISENGAJAKAN tuh! teheee. TQ dude! :)

first time guna blogskin. HOHO


heyhey! ASSALAMUALAIKUM! ^___^ hehe

blog aku da berwajah baru! yeahhhaaa!