WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Monday, April 30, 2012

lutut oh lutut!




Tumblr_m39oi0zlkx1qems3lo1_500_large

ASSALAMUALAIKUM :))

hello my little fella :D dah lama tak update blog ni. rindu rasanya . weeewittttttt <3 haha. first of all , eva nak ckp SELAMAT HARI PEKERJA kepada semua pekerja di malaysia dan SELAMAT BERCUTI kepada pelajar2 sekolah. haha. walaupun cuti cuma sehari. nvm, enjoy! :D haha. hari ni mak eva betul2 cuti. mak eva have fun dengan kawan2 kat KL. wwuuu.. she left us with our daddy. T.T tapi, tak ape . sebab bukan selalu mak enjoy kan? :) sekali-sekala mak nak lepaskan stress. hoho. kesian kat mak :)

lagi pun kalau eva boleh ikut pun, eva takkan ikut punya. :'( sebab kaki eva sakit! eva sendiri tak tahu kenapa. lutut kanan eva rasa macam dah nak patah. tapi takde pulak lebam bagai. nak kata eva jatuh or ape2 yang melibatkan lutut ni eva rasa takde. --' dah dua tiga hari dah sakit ni serang. ingat takde ape2 lah kot. so, eva diamkan jelarr. but then , lepas perhimpunan pagi dekat sekolah semalam. lagi2 lepas cik nani bagi ucapan pnjg lebar semalam. dekat 2 minit kaki kanan takley gerak. --' takut nak bagitaw parents. nak bagi taw mak abah ke tak? nanti mak abah risau. haihh.

kalau nak pergi buat check-up sendiri , takde transport lah pulak. wuuuu. lagi pun, eva risau kalau eva pergi buat check-up kot2 dia kata retak ke ape ke. dah kena kuarantin 2-3 bulan. macam mana nak spm? o.O' ohh tidaakk! just hoping supaya sakit ni cepat2 lah hilang. amiiiinnnnn! ><

sincerely, me 

Monday, April 23, 2012

Tears falling down just like the rain





Tumblr_ly4qo85n5z1qfcyo3o1_500_large

ASSALAMUALAIKUM 

Hari ini mood eva down sikit sebenarnya :'( sbelum tu, eva na bagitaw yg eva dah tukaq BLOGSKIN LAGI! booyah! haha. kay buruk? --' who cares? lulzzz. kay. balik cerita asal . kenapa mood eva down? sebab semua kawan eva down. T.T semua pun ada masalah masing2. eva kesian tengok depe. eva rasa macam nak jer eva ade kat sisi depe bila depe sad2 mcam ni. tapi eva masalah eva sendiri pun eva tak boleh handle. eva nak handle masalah orang lain plak? karang tak pasal2 bertambah-tambah plak masalahnya. haihhh. 

eva ada dua orang kawan yang boleh dikatakan rapat dengan eva. dua2 comel! serious! they always look happy ever after . but then, between that fake smile there are thousands of wounds that they keep it as a secret. nobody knows that. eva tersentuh dengan kisah dua orang kawan eva ni. because their life is almost the same with mine. luaran nampak happy, bahagia tapi realitinya hidup tak seindah seperti yg dilihat oeh mata kasar. maybe dekat sekolah boleh lah senyum2 , gelak2 sebab ada ramai kawan yg teman. but once bila smpai rumah, diri terasa asing. SEORANG di depan, SEORANG di belakang . bila bnde ni nak tamat entah lah. 

tapi, eva ingat lagi pesanan arwah moyang eva.


"ALLAH bgi dugaan dekat kita sebab ALLAH syg kan kita. ALLAH masih ingat dekat kita. ALLAH nak uji kita. dan kakcik kena ingat yg ALLAH tidak akan uji hambanya jika hambanya itu tidak mmpu menanggung dugaan tersebut" 



moyang, kalau lah moyang tahu betapa rindunya kakcik dekat moyang :'( AL-FATIHAH

i just wanna dedicated this post to both of my beloved buddies, 


be strong kawan! how big your prob is . remember i will always be there for ya :') aku taw susah untuk korang nak hadapi masalah macam ni . aku pun sama. but then, kita kena terima dan sentiasa berdoa semoga ALLAH mmbuka hati insan2 yg berkenaan untuk kembali semula seperti sediakala. 

sincerely, me with tears :')

Friday, April 20, 2012

USTAZ KAZIM ELIAS aka UKE :))




Tumblr_m2pfgcliag1qcf53bo1_500_large

ASSALAMUALAIKUM :DD

hey! what's up allz? lama dah tak update blog kesayangan ni ! rindu! aww! haha. kay. harini masa dekat sekolah tadi awesome sangat2! pagi tadi ada ceramah 2 jam dari USTAZ KAZIM ELIAS akan UKE :D mula2 start ceramah dah buat lawak. antara ayat yg UKE ckp is

"time nak tengok wayang bwk sekali mak bapak.kamu duduk hujung sekali. sebelah kanan mak kamu,sebelah kanan mak kamu bagi bapak kamu duduk. hujung sebelah kanan bapak kamu bagi bf kamu dduk. kalau dia nak raba, biar dia raba bapaknya." 

"couple yg paling sweet adalah kaple yg tak pernah bersentuhan atau kaple yg tak pernah bersemuka :) sebab kaple ini akan menemui kebahagiaannya selepas berkahwin"

"luaran prempuan nmpk lembik, tapi naluri kasih sayang perempuan sangat kuat!"

"ibu kenal kita sejak dlm perut, bf kenal kita bila kita dah bsr. ibu was your best partner!"

"kasih ibu bawak smpai ke mati. kasih boypreng? errr.. mampus pigi!"

"masyarakat tak paham perasaan kite" *dgn gaya tangan* (pondan)"

"tu baru anaknya yg mintak susu, belum pak nya lagi"

"kejap ye nak, mak bukak dulu perut ni nnti mak bubuh balik (pregnant)" 

YA ALLAH! lawak dia tak terkata! xD haha. dengan siap gaya nya. hahaha. but then, lawak2 dia pun ada makna yg mndalam terselit :') dengan ending dia yg tiba2 jadi sedih. betul2 buat ak tersentuh . it's about parents. hey guys! i love my mom and dad more than i love you! note that! hoho. macam mana pun, lawak dia buat ak tak kesah kebas kaki ke ape ke. it's truly awesome! kan best kalaw UKE datang bagi ceramah lagi . berharap. 

oh lagi satu! "jangan lupa nantikan buku yg akan diterbitkan tak lama lagi khas dari USTAZ KAZIM ELIAS aka UKE yg bertajuk ALLAH MENGUJI KITA" hahaha xD (rasanya betul tajuk buku tu. huhu) 
"nantikan juga siaran PERAK fm pada setiap hari selasa jam 5:30 petang bersama USTAZ KAZIM ELIAS aka UKE" hahaha. :D baik ustaz! inshaallah saya dengar! <3

sncerely, me :))

Sunday, April 8, 2012

HEARTSTRINGS :D


ASSALAMUALAIKUM xD

annyeonghaseyo! haha. kay. eva dah gila korea --' mianei. ups! maaf. T.T haha. makin nak dekat dengan SPM makin gila korea plak . haih. semuanya gara2 TEEN TOP ! huk2. tapi TEEN TOP tak bagi impak sangat. yang buat eva betul2 gila korea ni bila eva mula layan drama korea "DREAM HIGH2" and "HEARTSTRINGS" YA ALLAH! cerita ni betul2 buat eva jadi gila! >< suwitt! hoho. eva dah finished tengok DREAM HIGH2. but then , ending dia kurang menarik --' so, nak lepaskan kekecewaan yang melanda , eva tengok drama HEARTSTRINGS plak. and its truly awesome! just mula2 cerita agak mmbosankan sebab ada kait2 dengan hal family and orang2 tua. but then , bila dah masuk pertengahan cerita. dia jadi agak menarik di situ! aww! haha. eva malas nak cerita panjang lebar. jum tengok gambar dari cerita tuh :D 

HERO 1 : JUNG YONGHWA as LEE SHIN (CNBLUE)
HEROIN 1 : PARK SHIN HYE as LEE KYU WON 
HERO 2 : KANG MIN HYUK as YEO JUNHEE (CNBLUE)
HEROIN 2 : WOO RIN as HAN HEEJO
HERO 3 : SONG CHANG UI as KIM SUK HYUN (professor)
HEROIN 3 : SO E HYUN as JUNG YUN SOO (professor)

p/s : mianei. gambar2 dalam ni kebanyakannya HERO 1 and HEROIN 1 . ade juagk HERO 2. sebab 3 orang ni jer yang paling cute! >< haha. kay. enjoy! :D



*6 main characters*

*LEE SHIN and LEE KYU WON*

*pertama kali jumpa*

*YEO JUNHEE*




*LEE SHIN*
















*so suwittt! ><*

*YEO JUNHEE again! kyaa! so cutee! xD*





kay. THE END :D haha. well, kalau korang rasa bosan2 tu cuba lah layan cerita ni . insyaallah hilang bosan! tapi, WARNING to the SPM n PMR candidates. takut TERaddicted macam eva pulak nanti! >< bahaya woo! haha. well, dlm cerita ni hero2 dia sangat comel. dua2 dari CNBLUE. and because of this story. i've became the CNBLUE fans! LOL. I LOVE YA! :* but then , TEEN TOP tetap di hati! aww! haha

sincerely, me :))



Thursday, April 5, 2012

sinopsis 5 APRIL 2012 :)


*gedik tayang baju --' tapi tetap ohseemm!*


ASSALAMUALAIKUM

hari ni ada pertandingan bola jaring dekat sekolah LAGI :) it means cikgu tak masuk kelas! booyah! haha. jadi, sehari suntuk cikgu tak masuk kelas budak2 5BE yang terlebih rajin ni buat lah kerja rumah yang TERGENDALA sebelum2 ni :P lulzz. sementara tu, ada jugak pergi curi2 tengok game. jadi supporters! woahhoo! xD game antara RPS and AMC sengit gila2! semua muka cuak je masa tengok tu. haha. lepas tu, masa FIZIK dah tiba. sementara tunggu MRS. ANITA kami tu masuk makmal, kteorg keluar makmal jap. alah. duduk kat koridor jer (sokong dari jauh) then , SI DIA smpai. kami sepat2 masuk lab. dalam lab tiba2 jer teacher cakap ,

"kenapa na masuk lab? pergi lah tengok game tu." (dengan muka senyum dia yang membuatkan kami tak pasti itu ikhlas atau perli --')

lepas tu , teacher ada gak sebut somthing like,

 "buat apa nak busybody? duduk dalam lab belajar sudahlah. bukan reti main pun" 

masa tu kami semua dah rasa macam nak jerit 

"teacher! tu sekolah kita! why we can't support our own school??!!!"

but then, kata-kata tu hanya mampu dijeritkan di dalam hati. lagi pun kami bukannya lambat masuk kelas dia ke, tak masuk kelas dia ke. kami sorak pon sementara tunggu teacher je. haih. then, we keep quiet and just let her continue membebel. --' lepas habis sekolah plak, eva ada aktiviti TAMAN KIMIA dengan alin, teha and wani :) aktiviti dia senang je. tabur tu, tabur ni dah dapat buat something like terumbu karang kat laut tuh. awesome! xD haha. tapi malangnya, kamera eva buat hal jadi tak dapat la nak ambil gambar T,T haihh. 

lepas habis aktiviti tu, semua orang balik. and for me. i need to wait another one and half hour for my mom to  come and fetch me. bila dah sampai rumah dah dekat pukul 5. makan , mandi , sembahyang , buat kerja rumah dah pukul tujuh lebih. makan , sembahyang dah kena pergi tuisyen --' i'm tired! tapi kena pergi juga sebab tuisyen MATEMATIK TAMBAHAN tu! sekali terlepas , menyesal tak sudah! huhu.

tuisyen malam ni sangat seronok! daripada mengantuk , terus lesap perasaan ngantuk tu. haha. :D mula2 belajar macam biasa. lepas tu , ada satu part tu penuh dengan nombor 0 (kosong). then , budak2 lelaki yang sengal tak sudah dekat belakang dah mula tunjuk belang. haha. depe nyanyi lagu KOSONG by NAJWA LATIF sebab malam tu kami banyak sangat guna nombor 0. haha. yang lawak nya depe nyanyi part yang sama jer. nampak sangat tak hafal :P LOL. sampai sekarang aku tak boleh nak berhenti gelak. they coloured my life <3 aww! haha. thankies to em' ! love ya! lalalala~

sincerely, me :)

Tuesday, April 3, 2012

BELOVED HUBBY : CHUNJI xD




*come2! come here to papa beybeh! LOL xP*

ASSALAMUALAIKUM 

sila jawab salam dulu sebelum sambung mmbaca :D kay. tujuan buad entri yang satu ni just because eva nak bagi tahu yang CHUNJI eva punya! >< haha. yeah! he's ohseemmm! i love ya chunji! :* hoho. kay mesti ade yang tak tahu siapa CHUNJI ni. :P CHUNJI ni salah seorang anggota TEEN TOP gak ^^ dia sangat sangat comel! >< teheee. tak percaya? tengok kat bawah ni! kecuali manusia yang tak minat korean. konfom dengan hati keras cam batu nya akan ckp "eleh! tak comel pun" and eva akan cakap , "kau rabun apa?" haha. xD sokay. setiap orang ada pendapat masing2 .

*he gives me the love. aww! haha*

*i hate those eyes , those lips! it makes mee.. urghh! (melting)*

seee?? dia comel kan3? cepat gila CHUNJI rampas hati aku. 

to CHUNJI : sokay CHUNJI . you can keep my heart with you forever :') AWW! HAHA  xD 

kay. tolong jangan rampas dia. TQ baii :DD hehe. *bunga2 cinta bertaburan* kay. sila jelez. kahkahkah. wanna 'boooo' me? who cares? godai! HAHA

sincerely, me :)