WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Monday, April 23, 2012

Tears falling down just like the rain





Tumblr_ly4qo85n5z1qfcyo3o1_500_large

ASSALAMUALAIKUM 

Hari ini mood eva down sikit sebenarnya :'( sbelum tu, eva na bagitaw yg eva dah tukaq BLOGSKIN LAGI! booyah! haha. kay buruk? --' who cares? lulzzz. kay. balik cerita asal . kenapa mood eva down? sebab semua kawan eva down. T.T semua pun ada masalah masing2. eva kesian tengok depe. eva rasa macam nak jer eva ade kat sisi depe bila depe sad2 mcam ni. tapi eva masalah eva sendiri pun eva tak boleh handle. eva nak handle masalah orang lain plak? karang tak pasal2 bertambah-tambah plak masalahnya. haihhh. 

eva ada dua orang kawan yang boleh dikatakan rapat dengan eva. dua2 comel! serious! they always look happy ever after . but then, between that fake smile there are thousands of wounds that they keep it as a secret. nobody knows that. eva tersentuh dengan kisah dua orang kawan eva ni. because their life is almost the same with mine. luaran nampak happy, bahagia tapi realitinya hidup tak seindah seperti yg dilihat oeh mata kasar. maybe dekat sekolah boleh lah senyum2 , gelak2 sebab ada ramai kawan yg teman. but once bila smpai rumah, diri terasa asing. SEORANG di depan, SEORANG di belakang . bila bnde ni nak tamat entah lah. 

tapi, eva ingat lagi pesanan arwah moyang eva.


"ALLAH bgi dugaan dekat kita sebab ALLAH syg kan kita. ALLAH masih ingat dekat kita. ALLAH nak uji kita. dan kakcik kena ingat yg ALLAH tidak akan uji hambanya jika hambanya itu tidak mmpu menanggung dugaan tersebut" 



moyang, kalau lah moyang tahu betapa rindunya kakcik dekat moyang :'( AL-FATIHAH

i just wanna dedicated this post to both of my beloved buddies, 


be strong kawan! how big your prob is . remember i will always be there for ya :') aku taw susah untuk korang nak hadapi masalah macam ni . aku pun sama. but then, kita kena terima dan sentiasa berdoa semoga ALLAH mmbuka hati insan2 yg berkenaan untuk kembali semula seperti sediakala. 

sincerely, me with tears :')

No comments:

Post a Comment

leave your comments