WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Saturday, May 12, 2012

ROYAL BELUM RAINFOREST :D





Tumblr_lxs40itbgk1qjwa9yo1_500_large

ASSALAMUALAIKUM :DD


Hello blogger and blogwalker! semalam 12/5/2012 (sabtu) pengetua ada buad satu aktiviti for the chosen students untuk pergi lawatan ke HUTAN BELUM,PERAK :D and i am one of them . but then, kami pergi sana bukan untuk suka-suka.  we need to do an experiment using microscale as we get there. lagi pun, bukan senang nak tengok pengetua pergi trip sama-sama ni :D maybe cik nani pergi sama sebab trip ni dia yang punya idea and dia yg bayar. kami hanya pergi and ENJOY! haha. 

masa mula mula kami smpai dekat pulau banding tu kami diberi information sikit sebanyak. biasa la tu kan? then, waktu nak mula naik bot tu, rasa mcm sedih pulak. terpaksa berpisah dengan membe2 aku T.T huk2 . then, first destination kami , kami kena hiking --' oh yeahh! tak stretching dulu terus hiking. best la kan! huk2. kami hiking sebab nak tengok bunga RAFFLESIA :D tapi bila smpai atas, tengok2 bunga tak kembang lagi . damn! geram gila! penat2 jer manjat serupa org pnjt gunung everest. huk2.

lepastu, kami naik bot untuk bertolak ke destinasi lain pulak. :) kami pergi satu tempat ni. kay dah lupa nama tempat. huk2. kat tempat ni ada air terjun, cantik sangat sangat sangat lah sangat! naik tergamam dibuatnya! :O huk2. then, bila kami bergerak ke dalam lagi. dekat dlm sungai tu ada banyak ikan! ikan tu pulak suka ikut ke mana je kami pergi. tpi bila nak cuba sentuh, susah! haha. bila smpai kat sana, seriously, rasa macam semua tension hilang :) tapi mcm mana enjoy pun experiment need to be done! so, ade jugak la yg kena amek sample air, sample tanah segala bagai. all those stuff is for our beloved HM. :D

lepas enjoy , mestilah rasa lapar ye dak? haha. so, kami gi satu tempat ni untuk makan :D yeahh! MAKAN! lapar gila masa tu! >< huhu. lepas dah makan kami kena naik titi gantung nak pergi seberang. masa naik tu ada lah insan insan asing yg sibuk nak usha. --' kami buat persembahan ke pun? tak paham betul. huk2 then, kami teruskan perjalanan tuk pergi tgk tempat binatang kebiasaanya singgah tuk amik mineral. dekat tempat tu laaa kami boleh nmpk tapak kaki binatang yg singgah tu. awesome babe! then , jalan sikit lagi abang yusri (fasi) tunjuk pokok . err. alamak! lupa derr nama pkok tu. --' huk2. tapi dengar2 dia kata pokok tu tak banyak kat situ. plus pkok2 balak kat hutan tu dah usia ratus2 tahun :O woahooo!

then, sepatutnya kami pergi KAMPUNG ORANG ASLI. tapi mmndgkan masa tak mengizinkan. abg yus gantikan dengan tempat yg lain. whereas bunga RAFFLESIA berkembang. sbb mula2 tadi kami tak dpt tgk bunga yg tengah kembang. tapi masa tengah2 tasik tuh pulak la hujan nak turun. sejuk babe! >< naik menggigil aku! haha. bumbung bot yang nani , yanie naik smpai terbang doe! angin kuat sangat. haha. nasib2. lepastu, dah smpai tuh kami mula la nak kena hiking balik. tapi hiking kali ni mencabar gila2. sebab tanah licin baru lepas hujan. ramai gila naik jatuh2 dibuatnyee ish3. aku dengan adlin naik last sbb bagi org lain turun dulu and antara yg last turun. haha. kami nak jugak naik atas tu semata-mata nak tengok bunga rafflesia secara live and bergambar sekali. haha. akhirnya, tersmpai jugak hasrat. :D hoho

then, balik tu semua dah penat tahap tataw nak ckp mcm mana dah. haha. lepas ada yg tukaq baju , mandi segala bagai. semua duk cepat2 naik bas. dalam otak just 'nak balik! nak balik!' haha. but then, masa atas bas tu lepas sorang2 rasa sakit dekat atas lutut. peritt woaaa! tapi yang peliknya aku punya paling teruk --' sampai susah gila nak jalan! rasa mcm dah nak patah kaki aku . adoyyyy. sedih kowd! tapi alhamdulillah bangun pagi ni dah elok dah :D fuhhh! jenuh aku na tidur mlm tadi. gara2 tak stretching dulu sebelum mula hiking. huk2. padan muka kaw eva! haha. mcam mana pun, even harini bdn rasa lesu dan penat semacam, i'm still having a lot of fun at ROYAL BELUM <3 

one thing to said : THANK YOU CIK NANI, THANK YOU TEACHERS, THANK YOU FRIENDS, THANK YOU FASI and THANK YOU RPS xD

sincerely, me with love 

No comments:

Post a Comment

leave your comments