WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Monday, June 25, 2012

BIG BANG, MYNAME and B1A4 !


*gambar yang tiada kaitan dengan entri --'*

ASSALAMUALAIKUM para penghuni bumi sekalian alam yang handsome2 dan cun2 :D haha.

Dah lama dah aku tak update blog ni kan? budak nak SPM lah katakan. *tangan di bahu, mata ke atas* lol. Sebenarnya aku tak ada apa pun yang nak diupdate kan tapi .. tapi .. tapi tiba2 pulak rasa rindu nak merepek panjang2 dalam blog ni  :P haha. *menari guna terompah opah aku depan crush* lalalala. 

btw,mesti ada yang pelik macam mana aku boleh update blog pada hari isnin yang sepatutnya merupakan hari sekolah? :D hello! aku tak ponteng okay? mangsa kekejaman SPM mana boleh ponteng2 ni. lol. actually hari ni sekolah aku lain daripada yang lain2 sikit. hehe. cik nani kesayangan kasi kami cuti satu hari. cik nani mengharapkan agar kami duduk rumah and siapkan hw. (memang tak lah kan? buktinya korang tengah baca entri aku ni.) haha. alahai. jealous ke yunk? awak tak patut jealous :) yang patut jealous itu kami. serious! reason RPSian dapat cuti? well, korang cuti hari sabtu and ahad kan? (dua hari) kami hari sabtu and ahad kena pergi sekolah :') but then, cuti dapat sehari je. it was so tiring! heh! 

sebenarnya RPS ada buat event yang julung2 kalinya diadakan. that is MUZIKALTON :) yeah! it sounds weird sebab selama ni RPS hanya tekankan akademik. maybe sebab pengetua dah dapat detect yang dalam kalangan pelajar2 rps ni ada ramai yang berbakat just like me :D *tangan di dada, mata ke atas* then, she decide to make an event called MUZIKALTON. and untuk menjayakan event ni, rpsian kena kutip duit daripada sesiapa yang 'murah hati' nak derma ^^ *amik surat khabar,tutup muka* MALU! then, disebabkan semua student WAJIB kutip RM50 dan keatas seorang. saya ulangi SEORANG! maka jumlah keseluruhan dana is RM72,500 ohyeah! tak mencapai sasaran RM100,000 :P haha. yang paling membuat aku jelez is, ALEX (negro girl yang belajar di rps) winning the singing competition dan dia menang gitar! pffft --' i want that gitar pleaseeeee!

okay. balik kepada cerita kami tak dapt cuti. :) masa hari sabtu dan ahad kemuncak festival diadakan di dewan besar rps. well, ramai jugaklah pelajar2 rps ni yang berbakat. boleh nyanyi, menari, berlakon, dan jugak main instrument. it was SUPERB AWESOME! we're just like having a big concert! haha. disebabkan cik nani jenis yang suka memikirkan masa depan, cik nani dah dapat agak yang kami akan kepenatan yang amat sangat pada hari sabtu dan ahd tu, lantas, cik nani dengan baik hatinya mengishtiharkan kepada seluruh rpsian bahawasanya hari isnin cuti! ohyeahh! so, here i am rite now continue updating with the other stories that i wanna tell all of you :D

okay! let's change the topik. memandangkan aku dah berzaman tak bukak blog ni --' aku hanya mampu cerita the fresh2 stories . cerita lama2 dibiarkan berlalu pergi mengikuti arus angin *muntah darah* kay fine. let's start our stories. ehem! first story is BIG BANG :D ohyeah! i am going to be one of the big bang BIG FANS :D lalala. yeahmann! they're awesome! aku start minat big bang since the muzikalton. lol. classmates aku, alin and the geng nak buat persembahan menyanyi. dyeorg guna lagu big bang - bad boy (malay version by ejul) lagu tu comel gila! since tu, aku mula bukak satu2 vid big bang. MV2 dyeorg kebanyakannya tak macam group2 lain yang almost 90% menari semata-mata. MV dyeorg more to jalan cerita :D itu menyebabkan hati dan jantung aku mula terpikat pada si big bang ni.. pfft. ayat macam minta hentak kepala dengan 10 biji kelapa --' 

big bang :D

other than that,masa aku tengah syok2 belek youtube pagi tadi (cuti lah katakan) tiba2 ternampak satu link kumpulan MYNAME. aku rasa they still new. sebab masih ta banyak MV dyeorg and macam belum dikenali ramai. hoho. takpe2. lemme be one of their fans. ohyeahh! mereka awesome! seriuosly! :D but, noting much yang aku boleh cakap pasal dyeorg ni sebab aku pun tak kenal sangat lagi. nvm, aku akan cuba mendekatkan lagi jurang antara kami :') lalalala. fyi, i love myname leader the most :D that is GUNWOO. ohyeahh! dia suka bulatkan mata dia! o_O hehe. second i would choose CHAEJIN! why? sebab dia sebaya dengan aku! weeheee.! and dia lahir tarikh sama dengan aku that is 26 cuma 13 months smaller that me. lol. chaejin is the maknae of the group. huhu. he's cute! xD

MYNAME


GUNWOO ^^

CHAEJIN :)

selain dari dua kumpulan yang aku cakap tadi, ada lagi satu kumpulan yang aku suka layan ! that is B1A4! hehe. kumpulan yang ini sangat sangat sangat comel! xD rasa macam.. macamm.. macammmm.. nak jadikan dyeorg ni hak milik aku sorang je! *google B1A4, lompat tinggi2 sambil menari-nari pakai trompah* lol. 


B1A4 :D

dalam boy band yang ni, aku minat dekat si maknae GONGCHAN dan si leader JUNG JIN YOUNG! hehe. both of them sangat sangat sangat dan sangat lah comel :D rasa macam nak konker deme sorang2 je n_n huk2. btw, idea untuk nama kumpulan B1A4 ni datang bila salah seorang ahli kumpulan dyeorg that is BARO berdarah jenis B. while, lagi 4 ahli yang lain berdarah jenis A :) it means, one A and four B

 

gongchan xD


jin young :P

well, that's it! haha. maaf. entri kalini penuh dengan korean.i'm addicted to it --' i'm sorry. and maaf jugak sebab entri kalini dah TERpanjang sangat. excited sangat sebab dah lama tak menaip mengarut panjang2 macam ni. :D haha. tak suka? sila tekan button (X) di sebelah kanan atas window anda . terima kasih.

sincerely, EVAHASHIM



No comments:

Post a Comment

leave your comments