WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Sunday, July 15, 2012

Senior and Junior?



ASSALAMUALAIKUM :)

SENIOR AND JUNIOR? well, hari ni aku rasa macam aku nak berceloteh banyak banyak sikit pasal benda senior junior bagai ni. senior adalah gelaran kepada someone yang lebih tua dalam satu satu benda. while junior adalah gelaran kepada yang muda muda. let say macam dekat sekolah. form 5 dan form 6 dilabelkan sebagai senior di sekolah yang dianggap akan menjadi contoh kepada junior junior atau pun sebagai tanda hormat daripada pelajar yang lebih muda kepada pelajar yang dah agak lama ada dekat sekolah tu. 

okay. mesti korang rasa pelik kenapa tetiba je aku buat entri pasal benda ni. dah buang tebiat ke apa? lol. sebenarnya , aku buat entri yang ni gara gara rasa kepanasan kehangatan dekat seorang junior yang agak langsi.. well, dia update satu status yang berkaitan dengan senior dan junior. then, lepas dah ramai ramai baca, dia kata post dia tu untuk SENIOR FACEBOOK dia, bukan SENIOR SEKOLAH. okay! budak hot sekarang ade eyh senior senior facebook bagai? --' pfft. tak paham aku. almost semua status dia, mesti ada perkataan mencarut. alahai. wake up lah adek! even kau ade update status pasal agama pun, kalau kuat mencarut pun takde guna la weh! btw, korang mesti nak tawu status apa yang dia tulis sampai naik bengang aku dibuatnya kan? 

Senior pun perangai macam lahanat , ada hati suruh junior hormat korang puihh , taraf korg bawah tapak kaki junior je lh weyh sedar sikit-.-

Err. ada rasa macam nak bagi dia makan kaki tak lepas baca ayat dia ni? kalau betul pun dia marah senior facebook dia tu, dia patut tulis senior facebook siap sipa so that yang lain tak berapa nak terasa sangat. tapi ayat "taraf korang bawah tapak kaki junior" dia tu memang tak boleh diterima --' itu melampau! bagi aku masa zaman aku dan sebelum sebelum batch aku, kami jenis yang hormat gila dekat senior sampaikan nak lalu sebelah senior dulu pun kami tunduk 90 darjah kaw tawu? but then, junior sekarang? pergh! kaki dyeorg atas kepala senior kan? wow! hebatnya junior sekarang. patut la manusia zaman sekarang dah tak reti nak hormat orang tua tua. dekat sekolah pun perangai sebijik macam SETAN. whooops! terlepas sudah! 

hey budak, seteruk teruk senior kaw tu aku rasa zaman sekarang dah takde pesyen buli buli bagai kan? kami bukan nak mintak junior junior buat macam macam untuk kteorg. just cukuplah sekadar korang tawu dan sedar yang kteorg ni lebih tua dari korang. lagi pun, kalau perangai kau pun dah macam haram. kaw tengok lah one day bila kaw jadi senior, takkan ada junior yang hormat dekat kaw. dan masa tu kaw jangan la nak marah marah dyeorg bagai. no function! semua tu salah korang. they learn it from you. realise that stupid girl! kalau kau nak orang hormat kau, kau kena hormat orang dulu. kalau perangai kau pun macam setan , mana tak orang layan kau macam setan kan? itu satu FAKTA! kbai.

ASSALAMUALAIKUM 
memberi slaam itu sunat, menjawab salam itu WAJIB :)

sincerely, EVAHASHIM :))
p/s : terasa? kau punya pasal. lain kali fikir sebelum buat sesuatu yang bodoh. memang account facebook tu account kau, tapi kalau kau ada otak dan kau guna akal kau elok elok, kau mesti tawu yang facebook tu public kan? :) feww~ what a stupid fellas you are --'

No comments:

Post a Comment

leave your comments