WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Sunday, September 23, 2012

#TeamSPM2012 in the house!

ASSALAMUALAIKUM
Hye anda! Dah lama aku tak update blog kan? ye ye. aku tahu yang korang sedang nanti nanti kan update dari aku kan? aku tahu setiap hari korang bukak link blog aku semata-mata nak tengok aku ada update blog ni ataupun tak kan? LOL bajet retis je aku ni. okay. joke okay. ini bukan serious. haha. sebenarnya , sepanjang masa aku tak update dulu tu, aku ada macam macam idea nak update. tapi kebiasaan bagi setiap blogger yang tak feymes macam aku ni, bila dah bukak blog, dah siap nak type nakl update apa. mula lah tertanya-tanya "aku nak update apa sebenarnya ni? :O" kann kann. it is a #Fact okay? but then, aku tak nak melalut panjang berjela-jela sampai boleh buatkan korang muntah pelangi 10 baldi baca karangan aku yang takde point ni. 

okay sekarang aku dah dapat idea nak update apa. let's talk about the upcoming SPM! huarhuarhuar *gelak kejam sambil cekak pinggang* takut tak? takut tak? kepada #TeamSPM2012 adakah anda sudah bersedia untuk menghadapi peperiksaan SPM yang hanya tinggal lagi 43 hari? sejujurnya saya sangat tidak bersedia lagi. saya masih merasakan bahawasanya diri saya ini masih lalai dan terlalu leka.#Eh TERskema pulak aku . kau agak dalam 43 hari ni sempat ke nak recall balik apa yang kau belajar nak tak nak selama 2 tahun? kenyataan yang sebenarnya ialah TIDAK kan? aku dah agak. tapi macam mana pun, kita kena jugak jawab exam tu kan? jadi, kepada seluruh rakan rakan #TeamSPM2012 aku nak wish semoga berjaya lah ye? marilah kita bersama-sama berjuang sehingga ke titisan peluh yang terakhir ! fighting! 

semenjak dua menjak ni aku lalai sangat. asyik dengan twitter je. aku ada rasa nak insaf tapi selalu sangat tak menjadi. maybe aku tak dapat berkat lagi kowt. yelah aku ni bukannya baik sangat macam yang orang lain expect. they don't know much about the real me yet. aku cuma harap sangat suapaya ada kawan yang boleh bimbing aku. aku tak perlukan 'special boyfrined' untuk bimbing aku. aku hanya perlukan kawan tak kira lelaki ataupun perempuan. that's all. tapi nak dapat kawan yang macam tu sekarang ni adalah sesuatu yang mustahil kan? kalau ada tu, it just like a MIRACLE and bonus for us right? 

hey! kalau ada sesiapa yang ada ciri ciri kemanusiaan yang aku nak ni, sila kenalkan diri anda pada aku okay? don't malu malu. don't segan segan. aku harap adalah kan. macam update aku yang sebelum ni yang ---> the life story of a growing girl tu. korang boleh bayangkan tak bila kau dpaat jumpa balik dengan kawan lama kau disebabkan post dekat blog yang panjang berjela-jela mengalahkan taik hidung Ja'afar Onn tu? rasa macam AMAZING gila bila dapat jumpa kawan lama yang tak sengaja terbaca update blog kita. nama kawan aku tu RAWAIDAH but i called her BEDAH . dia budak chulan . aku rasa teruja gila masa dia upload gambar2 masa zaman comel comel kami dulu. rasa macam "kalau lah masa boleh patah balik" then, suddenly kami nyanyi lagu sekolah rendah. bunyinya macam ni, 

S.K RAJA PEREMPUAN IPOH,
TEMPAT MENIMBA ILMU YANG PENUH,
SERTA NILAI NILAI BERUSAHA BERHARGA,
UNTUK KEHIDUPAN YANG SEMPURNA.

BERUSAHALAH MENGHARUMKAN,
NAMA SEKOLAH KEBANGGAN KITA,
DI BIDANG SUKAN PELAJARAN,
DI BIDANG SENI MAJUKANLAH DIRI.

KAMI HORMAT GURU IBU BAPA,
JASAMU DIKENANG SELAMANYA,
SEMOGA BERJAYA CITA CITA MULIA,
BERUSAHALAH UNTUK KEJAYAAN!

kalau tak tahu macam mana alunan nya, baca cukuplah ye? kalau nyanyi lagu ni *joget joget* sakan aku even lagu sekolah sepatutnya kena diri tegak. but somehow, aku bersyukur sebab dapat jumpa kawan aku yang dah berzaman lost contact. alhamdulillah.
okay. now it's time for me to stop for awhile. hope to see you soon after SPM examinatin had finished! to all my dearest friends who were born on 1995 , GOOD LUCK! 
everything will be okay in the end. if it is not okay, it is not the end

ASSALAMUALAIKUM W.B.T.
memberi salam itu sunat, menjawab salam itu WAJIB
sincerely, 
the future successful architect, EVAHASHIM
@liamhoughtin is my idol
https://twitter.com/EvaHashim

No comments:

Post a Comment

leave your comments