WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Friday, December 7, 2012

i miss you :')


 
 
ASSALAMUALAIKUM
 
aloha peeps! good night everyone.! how's your day? hari ni merupakan hari ketiga aku bekerja. well, kerja sementara je. kerja dekat butik orang. my first taught about that job is it is totally unnecessary. well, kerja dari pukul 10 pagi sampai 10 malam , gaji RM500 je. but then, pikir balik okay lah dari takde kan. lagi pun kerja tak susah duduk goyang kaki mengalahkan bos. okay. maaf bos. tapi lama lama aku jadi tak senang duduk kerja kat situ. bak kata mak aku, kalau kakak aku kerja kat situ dia boleh terima. aku? err. aku bukan jenis yang suka duduk terperuk. diam. tak buat apa. bosan gila nak mati mati weh! boleh putus segala urat saraf aku sebab tak bergerak . so the conclusion is, aku akan berhenti kerja pada hari ahad ni. lawak kan? kerja tak sampai satu minggu dah berhenti. well, budak baru habis sekolah lah katekan. #Eh k. takde kena mengena. 

ehem *betulkan tie* mari kita kembali ke tujuan asal entri pada hari ini. sebenarnya aku tak nak taip banyak banyak . yelah orang penat kerja lah katekan. bajet macam kerja angkat simen pulak aku ni. k k . pejam celik pejam ceik pejam celik pejam celik pejam pejam pejam tak bukak bukak #Eh k tipu tipu celik kembali dah dekat dua minggu dah habis spm, dah habis sekolah. jujur aku cakap biasa kalau masih budak sekolah tu cuti dua bulan langsung tak kasi aku effect apa apa. tapi mungkin tahun ni aku tahu yang aku takkan dapat sertai #KempenKembaliKeSekolah sebab aku dah habis sekolah kan. tak sampai dua minggu pun lagi, tapi aku betul betul rasa rindu dekat kawan kawan aku. rasa macam ..

"lepas ni, mesti aku tak dapat tengok auni perli orang lagi"
"lepas ni, ada ke orang nak kasi aku DEATH STARE macam yang silah bagi kat aku?"
"lepas ni, aku tak dapat nak tengok auni duk ayat jiwang dengan jep sepah di tu"
"lepas ni, aku tak dapat nak gosip hot dengan tytah"
"lepas ni, aku dah tak dapat nak bersweet muwit dengan yurm"
"lepas ni, dah tak dapat nak dengar moramye nyanyi untuk aku" 
"lepas ni, dah tak boleh nak dengar luahan hati mieza yang menusuk kalbu"
"lepas ni dah tak boleh nak gosip pasal hotstuff twitter dengan jas"
 
semua soalan soalan tu tetibe keluar dekat otak aku masa aku tengah termenungkan kekasih pujaan hati yang jauh di langit menanti masa untuk melamar aku. puih! k. joke je. aku tak tahu macam mana nak jelaskan rasa rindu aku tu. boleh bayangkan tak kawan sama gelak kau, kawan sama nangis kau, kawan sama marah kau, kawan sama kena marah dengan cikgu kau lepas ni semua nya bawak haluan masing masing.gosh! kenapa tetibe aku jadi jiwang semacam pulak ni. pfft. hey! aku masih KACAK aum! k tetibe.
 
oleh itu, saya SYARIFAH EVA SYAFINA BINTI SYED HASHIM pemengang sah blog yang kacak ini ingin meninggalkan sedikit wasiat kepada kawan kawan yang kurang kacak. *kena balik dengan bantal* okay okay. memain je pun. ceit!
 
kepada mana mana membe rps yang pernah satu kelas dengan aku since aku form 1 sampai lah form 5 aku nak ucapkan ratusan ribuan jutaan terima kasih sebab korang terima aku seadanya dalam kelas tu. aku atahu aku ni annoying sikit. i repeat , 'annoying SIKIT' tapi korang masih bersabar dengan aku. oh sayang nya aku pada kalian. miow miow. *muka comel* k aku nak mintak maaf atas segala salah silap aku lagi lagi masa form 1 form 2. masa tu aku tahu aku kuat naik angin time tu. sampai naik melayang segala meja kerusi dalam kelas tu. #Eh joke joke. tak tebang. patah je. k tapi alhamdulillah. berkat doa kawan kawan aku yang teraniaya atas sikap aku yang teruk tu dan berkat daripada perasaan seram sebab nak PMR masatu, aku menjadi seorang pelajar yang sangat baik. kalah pelajar terbaik sekolah taw! but now, bila umur dah masuk form 4 form 5. pergh! takpayah cakap la. peserta pertandingan gadis melayu dekat TV9 tu semua kalah dengan aku! bak kata orang tua tua 'gadis melayu terakhir' lol k main main k 

okay stop merepek panjang2 tapi takde point . kesian korang kena baca kan? kepada kawan kawan tution aku yang sanggup melayan telatah entah hape hape aku selama dua tahun ni aku nak ucapkan tahniah kerana anda telah berjaya bersabar dengan perangai saya ni. *clap clap* maaf andai kata aku dan ter'annoy' kan korang dengan perangai aku. dan maaf juga jika ada antara anda yang saya kurang mengenali. apa kau ingat aku ni penyambut tetamu ke semua orang aku nak tegur? pfft. k kididng2. hehe.maaf la, aku ni perempuan yang kacak. aku pun mestilah ada perasaan malu jugak. setakat dua tiga kerat aku tegur sambil lompat lompat tu bolehlah lagi. kalau ada 20 kerat takkan 20 20 aku nak kena tegur sambil lompat lompat. tak pasal pasal korang kena hantar aku masuk hospital sebab terkena penyakit terlebih gedik. oh btw! yang tegur sambil lompat lompat ni hanya perempuan jelah kan. lelaki tu aku mestilah cover cun. HAHA. kepada lelaki lelaki yang pernah dikutuk oleh aku. ampun dan maaf dipinta. sejujurnya kadang kadang korang pun buat aku annoy jugak. lawak tak menjadi -- apelaa.. balik mintak mak ajar cara nak buat lawak yang berkesan k? ehem. 

okay. i'm tired lah celoteh panjang panjang takde point ni. nak buat entri sedih? maafla. gua bukan jiwa jiwang nak sedih sedih ni. sekali air mata gua yang meleleh tak henti henti. parah woi! jadi, mohon dimaafkan andai kata sampai di perenggan terakhir ni anda merasakan satu perasaan seperti nak siat siat kulit orang sebab takde satu point penting pun dalam entri kalini. al-maklum lah teman bukan blogger peymessshh :3 aum! haha. apa apa pun aku nak ucapkan selamat maju jaya dan tolong lah. aku mohon tolong jangan lupakan aku. wissing all of my girls and boys the best. hope you'll miss me too . akhir sekali, saya sayang TAYLOR SWIFT kbai
 

 a true friends is the only person who never gets tired of listening to your own pointless dramas over and over again
 
ASSALAMUALAIKUM W.B.T
memberi salam itu sunat, menjawab salam itu WAJIB
sincerely, 
the future successful malaysian architest , insyaAllah
@liamhoughton is my idol
https://twitter.com/EvaHashim
 

No comments:

Post a Comment

leave your comments