WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Monday, January 28, 2013

No title

 
Read anything good lately??
 
ASSALAMUALAIKUM
 
 
hola peeps! masa zaman sekolah dulu, alasan tak update blog is study. masa zaman dah habis sekolah ni, alasan tak update blog is kerja pulak. aku tahu korang mesti tengah kesat air mata sebab terharu sangat akhirnya aku update blog balik kan? kantoi. dah sila lap air mata dan ambil parang tu sebelum baca entri yang panjang berjela jela tapi takde point selepas ni. buat apa parang? buat hentak PC/Laptop korang, haha. k tak lawak.
 
harini dah masuk 16 hari dah aku kerja jadi cahier and cooker dekat PASTA tu. kerja kat situ best, tapi penat. penat rasa macam nak tercabut segala tulang temulang yang kau ada. tu baru kerja part-time belum kerja full-time tu. pfft. tapi semenjak kerja kat situ, macam macam dah yang aku dapat. aku dapat pengalaman, dapat belajar, dapat kawan baru, dapat dosa, dapat usha mamat mamat handsome (ini #Auta) , dan jugak dapat MALU! this 'malu' moment aku dapat masa kerja dengan hashemi. entah macam mana aku boleh tersilap tuang kuah chicken shop. so, the new recipe is created, CHICKEN CHOP BOLOGNAISE! habis kena perli dengan pakcik shemi sorang tu. lepastu, tambah malu lagi bila one day tu aku terjatuh depan shemi lagi. yeah! aku terus terduduk atas lantai tu dalam 15 minit gitu. nak tahan malu punya pasal. lepastu, buat buat sibuk bagai kontrol macho kononnya , belek itu ini . memang tak pandang muka shemi dah time tu.
 
26 Januari 1995, a baby girl was born. ang her name is syarifah eva syafina binti syed hashim. yes! that was me. *clap hands* sebelum 26 haribulan haritu , sebenarnya aku dah rancang dengan auni and wani nak keluar hangout. tp malam tu, mak aku bising. mak cakap aku pentingkan kawan. jadi, aku terpaksa amik keputusan batalkan janji aku dengan auni and wani by saying that i have an emergency things to do. sorry auni. sorry wani. herrm. so, pagi tu mak cakap abah sampai tertidur tidur depan kedai kek sebab tunggu kedai kek tu tak reti nak bukak bukak. alahai. sweet nya bapak aku ni. sementara abah tertidur semua, aku kakak aku, adik aku and mak aku siap sipa nak keluar. lepastu abah bawak balik kek secret recipe separuh. haha. jadilah. separuh tu pun dah cukup mahal bhai! lagi pulak sape je yg nak makan kan. lepas makan pe semua, mak bawak kteorg g AEON. tengok cerita #HanselAndGretelWitchHunters sumpah cerita ni gempak habis! lepastu, kelam kabut balik nak siap siap g kerja. Nampak tak betapa malangnya aku bila hari jadi sendiri pun kena kerja. *sigh* btw, aku nak ucap thank you for the wishes.
 
 
 

 
cakap pasal wishes. kelmarin mas aku kerja, ada sorang budak rps datang beli kat kedai tempat aku kerja. lepastu, dia tanya aku "akaq ni yg hari jadi semalam tu eyh? selamat ahri jadi" aww! sweet dak? haha. terima kasih sayang :* muah pipi kau. haha. lepastu, semalam masa aku tengah kerja poi kol aku cakap nak dtg mydin. aku ingat dia main main. sekali dia dah terpacak depan kedai. k dia serious rupanya. maybe dia bengang kot sebab aku hari hari kerja shift petang. tak dapat jumpa. haha. lepastu, tetibe dia hulur beg 'loreal paris' kekonon hadiah mahal lah tu kann. sekali tengok, bear bear comel gitu! terima kasih pakcik ue! kalini aku akan simpan elok elok. insyaAllah takkan hilang mcm chipmunk yang dulu tu.
 
:: lagu background aku gedik? abaikan, haha
 
 
Don't think about what might go wrong, think about what could go right
 
 
ASSALAMUALAIKUM W.B.T
memberi salam itu sunat, menjawab salam itu WAJIB
 
sincerely,
the future successful malaysian architest , insyaAllah
@liamhoughton is my idol
https://twitter.com/EvaHashim
 
 
 


2 comments:

  1. Wahhh ! Sambut birthday , Dah tue pun nakk sambut ke ? hahahaha . nice entry lahh eva ! da bomb ! kihkih :D

    ReplyDelete
  2. aimi : hahaha. alhamdulillah. terima kasih sayang <3

    ReplyDelete

leave your comments