WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Wednesday, March 27, 2013

My Bad- a short entri

 
ASSALAMUALAIKUM
 
bangun pagi pagi, masa nak basuh muka tengok mata dah sembab. haa. nangis lah kan. apa lagi. hilang kekacakan aku. well, aku tahu ada yang tertanya tanya pasal result SPM aku. tapi malangnya aku tetap tak nak bagitahu. for your information, my result sangatlah tidak bagus. sangat okay sangat. sampaikan mak aku yang masa sebelum amik result haritu duk cakap "kalau result teruk pun takpelah. mak terima" boleh kecewa bagai nak rak dengan result aku. hari hari duk cakap that 'kecewa' sentence. now, boleh bayangkan tak betapa teruknya result aku tu?
 
jujur cakap aku ni memang teruk. dulu aku degil. tak nak dnegan cakap mak aku. tapi, benda dah jadi. masa tak boleh nak diputar kembali. aku pun mestilah kecewa jugak dengan result aku tuh. cuma aku malas nak cakap. nak menyesal sekarang pun dah tak guna. aku ingat lepas ni aku betul betul dah tekad nak sambung belajar dengan course yg aku minat that is 'architecture'. tapi tetibe datang pulak mcm mcm persoalan pasal course yg aku nak ambik tu. ada yang cakap kat aku "SPM ni apalah sangat. just tuk layakkan diri kau masuk U je pun. Lepas ni, belajar lah elok elok"  lagi pulak, lepas abang aku tetiba bagi kata semangat kat aku lepas aku bagitahu dia pasal result aku haritu. fo the first time dia cakap lelembut gitu dengan aku. tambah lagi semangat aku nak belajar masa tu. tapi hari demi hari makin lama aku rasa aku makin hampir nak 'putus asa'. aku tak tahu kenapa. dugaan banyak sangat. orang lain banyak dapat dorongan and sokongan. tapi aku rasa aku macam diperendah rendahkan lagi adalah. and i'm getting sick of it. i am serious. so i am taking a small step. one by one. i'll make myself disappear from people eyesight and one day i'll come back. i'll come back with the new me. just wait and see.
 
ASSALAMUALAIKUM W.B.T
memberi salam itu sunat, menjawab salam itu WAJIB
 
sincerely,
the future successful malaysian architest?? nahh. i don't think so
my mom and @liamhoughton are my idol
https://twitter.com/EvaHashim
 
 
 

New family

 
 
 
ASSALAMUALAIKUM
 
Hello there! adakah anda rindu akan saya? oh tidak perlu malu, saya sudah lama tahu :3 aum! k
 
So, semalam adalah hari terakhir aku kerja kat pasta mydin rtc gopeng. what a sad story *sigh* aku sebenarnya tak nak berhenti lagi tapi atas sebab sebab tertentu yang sangat memerlukan aku untuk berhenti, maka aku pun mengambil tindakan drastik dengan penuh debaran dan sebak di dada mengatakan kepada kak amy "kak. saya nak berhenti" k aku rasa ayat aku terlalulah skema. al-maklum ler teman punya result BM time spm dapat B je. k dah jangan tanya apa result aku yg selebihnya. penampar makannya karang #Eh seminggu sebelum berhenti aku dah siap bagitahu kak amy. memula tu, aku ingat aku nak rahsiakan je. biarlah aku seorang yg menanggung derita dan perit di dada. ewah. tapi, oleh kerana kak amy,segalanya terbongkar. dekat 3 hari jugak ada beberapa manusia tacing dengan aku sebab tak bagitahu deme. ada pulak manusia yg duk ckp "evaaaaa.. tapayah lah berhentiiii" say what? sorry my dear. but i have too.
 
Sepanjang dekat 3 bulan aku kerja kat Pasta tu, i shall say that everyday was an amazing day for me. even, kerja tu penat sekalipun. well, manada kerja yg tak penat kan? kerja nak buang aiyor pun penat. kena meneran sampai dahi yg licin halus mulus tus tus mcm neelofa tu pun boleh berkerut seribu siap peluh bagai lagi tu haa.tapi exception bagi kerja buat taik mata. haa, yang tu memang relax punya kerja. kerja kerja jugak, sosial tetap perlu ada. sosial yg aku maksudkan di sini adalah berkawan okay. like me! aku SANGAT suka berkawan. even, manusia yg aku tak kenal pung aku belasah pi sembang sama. dah agak 2 jam sembang baru aku terkial kial nak tanya nama dia. pfft. bad me bad me. yeah! imma bad girl. what thee...??!!
 
kawan. kawan pertama yang aku kenal masa memula kerja kat pasta dulu semestinya si Atun dengan Shime. Atun ni kawan tuisyen aku dulu. Dia yg ajak aku kerja kat Pasta menggantikan someone nama Nuha. while Shime ni pulak adalah manusia yang pernah diskandal dengan aku oleh kawan kawan tuisyen aku suatu ketika dahulu hanya kerana nama Shime dah hampir sama dengan nama abah aku. macam ntah hape hape je deme ni. so, lama lepastu, teman mula kenal dengan Kak Amy dengan Kak Eila pulak. dua orang pekerja full-time kat Pasta. sejujurnya aku 50% tak suka dengan perangai Kak Amy. Tapi, itu dulu okay dulu. now, semua pun zero-zero. Lepastu, mulalah sorang sorang berhenti kerja, maka pekerja baru masuk lepas sorang sorang. mula mula , fiq yang kerja hanya seminggu. then, Azam dengan Abang Teh. lepas sebulan Azam berhenti, masuk pulak si Abang Ayen. haa. ramai tak? ini baru kamu kerabat yang kerja kat dalam Pasta. kaum kerabat aku yang kerja kat luar Pasta aku belum sebut lagi ni haa.
 
kalau nak compressed compressed kan lagi cerita ni, aku ada 13 manusia yang aku sangat sayang masa aku kerja dulu. this 13 person are ainaa, fadhil, een, zudin, iki, abang teh, azam, shime, aida, kak naurah, kak fina, kak wawa and kak dea. Ni lah 13 orang manusia yg boleh dikatakan rapat dengan aku. Dalam 13 orang ni, ada 4 orang manusia yg always be there for me. waiting for me every 4:30pm in the afternoon. bila nampak muka aku this kind of drama bermula,
 
"evaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!" - gaya wall-E cakap sambil lambai tangan takpun tunjuk peace. leuls
 
and their name was ainaa, fadhil and een. ouh i don't know of how to pronouce this 'een' things. it is some kind of I'IN pronouciation. haha. so, the four of us. bila gelak, tak hengat dunia. setiap hari ada je bahan lawak yang dikeluarkan oleh fadhil :3  'fadhil the black' / 'een style' (the peace style) / 'kasut baru aina' / 'middle finger' etc. hanya kami empat orang yg faham. bila sorang takde mood, habis empat empat pun takdak mood. pergi solat sesama. alahai. sweet kan? lol.

 



with kak wawa and kak dea :*
 
so, that's us! the girl's generation in a malay version. leuls. sila abaikan kegemukan aku yang makin terserlah baru baru ini. al-maklum lah teman kerja kat kedai makanan. lepastu, keliling semua nya baik baik hati nak belanja aku makan itu ini minum itu ini. tambah pulak dengan segala hasutan syaiton maitonnn yang gegedik nak muncul. *sigh* gambar aku yang paling bawah sekali tu, gambar aku dengan kakak kakak tersayang. aum! they're the one yang teman aku sembang bagai masa memula aku masuk kerja dulu . deme ni jugaklah tempat aku mengadu bengang ke sedih ke sakit ke. semua aku lepas kat deme. deme hanya mendengar dengan penuh sabar. *muka comel*
 
oh yaa! tidak lupa juga kepada hero hero aku . zudin, iki, azam, shime and also abang teh. ni lah antara manusia manusia yang jenis tak sampai hati tengok aku buat kerja susah. hello! aku kuat okay? don't worry to much. zudin with his smile, caring, his 'gila mood' bila jumpa abang teh, kidal and etc. iki with his suara kecik, rendah but tough, telinga capang, kidal maybe and etc. azam with his 'who cares' mood, his jokes, his selamba badak style and etc. shime with his relax mood, caring, nice person, kind hearted, a kind of person that loved to help others and etc. abang teh with his jokes, his smile, his 'happy go lucky' mood and etc. hey you guys! terima kasih!
 
so, conclusionnya aku sangat berat hati masa nak tinggalkan semua yang aku dapat masa kerja dulu. sampaikan malam last day aku kerja tu, siap nangis dengan ainaa lagi. dengan fadhil HAMPIR nak nangis. tapi dengan ainaa, aku dah tak boleh nak tahan ayor mata derr. aku tahu rumah aku bukan jauh mana pun. tapi kalau dah hari hari ghupe belangkas, sape tak sedih bila lepas ni kena pisah? atotoo. last last aku janji dengan een and ainaa aku akan datang Mydin tu sekali seminggu. insyaAllah kalau takde aral yang melintang, i will fulfill my promise towards both of you. lastly, i would like to say that , goodbye PASTA! goodbye Mydin RTC! till we meet again :)

 
you never know how strong you are until being strong is the only choice you have


ASSALAMUALAIKUM W.B.T
memberi salam itu sunat, menjawab salam itu WAJIB
sincerely,
the future successful malaysian architest , insyaAllah
my mom and @liamhoughton are my idol
https://twitter.com/EvaHashim