WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Wednesday, March 27, 2013

My Bad- a short entri

 
ASSALAMUALAIKUM
 
bangun pagi pagi, masa nak basuh muka tengok mata dah sembab. haa. nangis lah kan. apa lagi. hilang kekacakan aku. well, aku tahu ada yang tertanya tanya pasal result SPM aku. tapi malangnya aku tetap tak nak bagitahu. for your information, my result sangatlah tidak bagus. sangat okay sangat. sampaikan mak aku yang masa sebelum amik result haritu duk cakap "kalau result teruk pun takpelah. mak terima" boleh kecewa bagai nak rak dengan result aku. hari hari duk cakap that 'kecewa' sentence. now, boleh bayangkan tak betapa teruknya result aku tu?
 
jujur cakap aku ni memang teruk. dulu aku degil. tak nak dnegan cakap mak aku. tapi, benda dah jadi. masa tak boleh nak diputar kembali. aku pun mestilah kecewa jugak dengan result aku tuh. cuma aku malas nak cakap. nak menyesal sekarang pun dah tak guna. aku ingat lepas ni aku betul betul dah tekad nak sambung belajar dengan course yg aku minat that is 'architecture'. tapi tetibe datang pulak mcm mcm persoalan pasal course yg aku nak ambik tu. ada yang cakap kat aku "SPM ni apalah sangat. just tuk layakkan diri kau masuk U je pun. Lepas ni, belajar lah elok elok"  lagi pulak, lepas abang aku tetiba bagi kata semangat kat aku lepas aku bagitahu dia pasal result aku haritu. fo the first time dia cakap lelembut gitu dengan aku. tambah lagi semangat aku nak belajar masa tu. tapi hari demi hari makin lama aku rasa aku makin hampir nak 'putus asa'. aku tak tahu kenapa. dugaan banyak sangat. orang lain banyak dapat dorongan and sokongan. tapi aku rasa aku macam diperendah rendahkan lagi adalah. and i'm getting sick of it. i am serious. so i am taking a small step. one by one. i'll make myself disappear from people eyesight and one day i'll come back. i'll come back with the new me. just wait and see.
 
ASSALAMUALAIKUM W.B.T
memberi salam itu sunat, menjawab salam itu WAJIB
 
sincerely,
the future successful malaysian architest?? nahh. i don't think so
my mom and @liamhoughton are my idol
https://twitter.com/EvaHashim
 
 
 

No comments:

Post a Comment

leave your comments