WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Sunday, April 28, 2013

Indahnya Pertemuan

 
 
 
 
ASSALAMUALAIKUM
 
ola oli ku beri nama saudara saudari, cikebum cikebum. malam malam hari, siang siang hari, nino, nino! kbai. based on the title 'Indahnya Pertempuan' , aku tahu semua orang dalam dunia ni mesti harus wajib rasa keindahan sebuah pertemuan. contohnya masa saat saat korang bertemu muka dengan kawan korang ke, crushes korang ke kan.. mesti hati rasa macam berbunga bunga mcm nak terbang gitu. ewah ayat aku. so aku sebagai seroang manusia yang normal, bila dpaat jumpa kawan baru semestinya rasa seronok, happy, gembira. k tiga perkataan berbeza tapi makna yang sama. pfft.

*flashback*

one upon a time, there is a tiger walking in a jungle. #Eh #Eh k salah story. masa aku kerja dekat mydin dulu, sebulan pertama aku kerja aku cuma ada beberapa girlfriend while terlalu ramai boyfriend. k ayat aku acah acah playgirl pulak. lol. k boyfriends here means kawan lelaki. kenapa aku lagi ramai kawan lelaki banding kawan perempuan? well, i kan hotsetaappp. #Eh k tak lawak. reason sebenar is sebab mmg kat tmpt aku kerja tu memerlukan tenaga lelaki lelaki yang acah acah taff sebagai cleaner foodcourt tu. so, life aku yg kerja under foodcourt tu mmg hari hari ngadap muka deme lah. nak kata kawan perempuan yang aku da time tu pun cuma kak eila, kak ika, kak wawa, kak ida dan makcik makcik hot kiosk yang berdekatan. 

Aku ingat lagi, manusia pertama yang tegur aku selain daripada pekerja pasta adalah nan. masa tu abah aku nak pi beli rokok. then, dia tanya, "ayah ke? rajin datang" aku hanya mampu berikan senyuman yang entahkan ikhlas ke dak dek kerana kecuakan melanda diri. takut abah aku marah weiii. well, teman ni dulu tuan puteri. mana kasi teman kawan dengan lelaki habaq kat hang. then, second and third manusia is azam and epoyy. and then, dah agak lama kerja one day ada staff baju kuning baru. orangnya tinggi tinggi dan keding. kak eila tak habis habis cakap yang muka dia macam dato' lee chong wei gitu. jenuh aku scan muka dia nak tgk dia ada rupa chong wei dak. suddenly, masa aku tengah duduk kat bahagian cashier sambil usha usha keliling mamat yg acah acah chong wei tu diarahkan untuk lap bahagian depan kiosk. masa tetengah dia lap tu, aku pandang dia, dia pandang aku. *senyum* and that's how i met yan. lepastu, aku kenal din. din ni aku kenal masa yan kenakan aku. mereka pakat sorokkan bawang putih aku. lepastu cakap aku garang. mahu aku tak mengamuk? ish ish ish. one day aku kenal dengan iki pulak. hah! yang ni pun yan punya pasal. sesibuk nak interbiew aku, dengan si iki iki interbiew aku. lepastu, sorang sorang aku mula kenal. zahim, jess, fendy, abang teh, shazwan, abg lan, anep etc. kan aku dah ckp aku ada ramai kerabat kat mydin nih. leuls

but one day ada kes kereta kena langgar dengan motor sampai pecah lampu kereta tu. masa orang duk kerumun kereta and motor tu aku tengah otw nak pi 'dating' dengan Allah. aku stkt usha camtu camtu jelah. well, susah diduga. kadang kadang kalau nak tahu, beria aku korek. bila sampai mood pemalas aku, hah! lantak kau lah kena langgar ke kena kejar anjing ke. so, aku yg tak tahu apa apa time tu cuma nampak ada budak atas motor tengah acah acah wemmpiitzz style dia. bila aku balik daripada 'dating' baru aku tahu yang ada kes langgar lari. meaning here, budak atas motor tadi blah camtu je lepas langgar dengan bantuan kaum kerabat mydin dia. pfft. bila korek punya korek. rupa rupanya kereta yg dilanggar tu kereta sorang budak perempuan yang kerja under cool station belakang kiosk pasta. kak ika cerita ckp ayah budak tu marah dia. and that girl was crying. aku ni pulak sekeras keras aku, mana aku sanggup tengok orang nangis nangis ni. so, dengan daya ingatan yang lemah aku ketuk ketuk kan kepala aku sikit tuk ingat balik macam mana rupa dan gaya budak motor yang tak gheti bawak motor tu. And with a little help from the others, that girl yang bernama Aida dapat lah slow talk dengan budak motor kapcai tu. 

so, started from that aku dah mula meramahkan diri dengan menegur Aida. and one day masa nak pi 'dating' dengan ramah yang tak dibuat buat aku tanya aida and sorang lagi kawan dia yang kerja kat cool station tu jugak pasal kes langgar lari tu yang kebetulannya masa tu dia pun nak pi 'dating' jugak. and at this moment sekali lagi aku tebalkan kulit muka aku yang sememangnya dah tebal dengan lemak ni, meramahkan diri tanyakan nama kawan aida tu. and her name was Fadhillah. conclusionnya di sini, wa dah ada dua girlpren baru woi! hoho. tak lama lepastu, dah agak agak kamcing dengan fadhil. then, otai ada pekerja baru. and you know what? mereka perempuan! yeah yeahhh! dengan muka tak tahu malu, aku tanyakan nama mereka and kenalkan diri aku. their names were ainaa and een. tp malangnya kau tahu apa reaksi mereka masa tu? 

"ohhhh. okay" *muka blurr*

 jujur cakap aku ada rasa mcm nak bagi makan kaki time tu. tapi lama kelamaan, we were started to be a veryy veryy good friends indeed. lepas kenal dengan bebudak otai, aku mula spreadkan semangat keramahan yang TERover dos  sampai ke kiosk sebelah Otai that was Nelson (jagung) and aku dapat tambah lagi girlpwen aku. they are kak fina and kak naurah. and started from that, kami semua makin kamceng dari hari ke hari. well, that's how we met each other. hanya disebabkan insiden langgar lari tu, kami semua berkenalan, berkawan, bergelak ketawa sesama. permulaannya nampak sedih. iyelah kereta kena langgar bhai. mcm tak sweet je jumpa rupe gitu. tp bila ingat ingatkan balik, disebabkan insiden yang tak indah tulah sebuah persahabatan yang sangat indah terbina. ewah wahh. ayat aku. gaya macam orang dapat BM A+ pulaks.



so, i would like to say here. eventhough we are going to be far apart from each other in future. our memories together, will always be kept in my heart till we met again. aku tak boleh nak janji yang aku akan ingatkan korang sampai mati macam masa zaman aku tak matang dulu. beria cakap 

"aku akan rindukan korang. aku akan ingatkan korang sampai bila bila. sampai mati" 

tahu tahu dah masuk sekolah menengah, muka kawan masa sekolah rendah dulu pun aku tak ingat dah -,-' ni apatah lagi moment sama sama nak gi toilet tak tahan nak yak yak. #Eh but insyaAllah i'll try my best to not forget every each of you. being with all of you, buat aku rasa gembira dapat berkawan dengan korang dan rasa sedih bila kita semua kena berpisah. tapi itu semua lumrah alam. setiap pertemuan pasti ada perpisahan. 
till we meet again guys! and terima kasih sebab sudi jadi kawan aku for all those time before. Thank you so much!


true friendship is not being inseparable, it's being separated and nothing changes

ASSALAMUALAIKUM W.B.T
memberi salam itu sunat, menjawab salam itu WAJIB
sincerely,
the future successful malaysian architect, insyaAllah
my mom and @liamhoughton are my idol
https://twitter.com/EvaHashim

Saturday, April 27, 2013

Nur Sarah Aisyah

 
 
 
 
ASSALAMUALAIKUM
 
so, today is saturday. yesterday is friday, a day before yesterday is thursday, and tomorrow is sunday. erk. what am i typing right now? this is nonsence! okay. actually, aku sedar dah agak lama dah aku tak ngupdate blog tershinn shinn shintaa aku ni haa. aku sebenarnya ada banyak benda nak diceritakan. tp oleh kerana syaitonnirrojim yang tak putus putus menghasut aku, aku jadi malas semalas malasnya nak update entri baru. semua pun malas, malas nak kerja, malas nak makan, malas nak tgk tv, nak yak yak pun jadi malas. eh k takde kena mengena.

so harini dah 27/4/2013. dah hampir sebulan dah aku kerja dengan zarrief. eh eh sopiyaaa. haha. dalam masa hampir sebulan aku kerja dekat butik pakaian Zafea ni, mcm mcm benda jadi kat aku. and the latest punya cerita bila someone named Nur Sarah Aisyah and her mommy came to our shop. This little girl is a standard five student who can speak english fluently. yeah!

masa budak tu datang aku baru balik dari beli lunch. masuk masuk kedai aku nampak pakcik wahid tengah ketuk ketuk something. while that girl was sitting besides him. and then aku yang jenis memang suka menyibuk hal orang ni pun sesibuk nak mencelah nak tahu pakcik wahid tengah buat apa. rupa rupanya pakcik wahid tengah tolong buatkan kerja kayu budak tu. then, cik ton panggil nama aku, and that girl was like "whatt?!! nama akak eva?" me like. "emm. ye saya" lepastu lepastu, sofiya datang cakap kat aku yang budak tu speaking english. aku pulak mcm ouh really? who cares? ajet ajet tak kesah gitu kann. aku agak musykil dari mana pakcik wahid jumpa budak tu. well, kedai tu kedai baju. bukan kedai bertukang.

tengah mommy budak tu sesibuk cuba jubah itu jubah ini. budak tu mula interbiew kami sorang sorang.and truthfully aku betul betul kagum bila tgk cara dia speaking. tak nampak over. dia nampak mcm .. mcm.. ermm. innocent kott? entahlah. aku pun tak tahu mcm mana nak describe pasal budak tu. so, oleh kerana dia dah duk berspeaking dengan mommy dia. kami yang dah lepasan SPM ni pun nak tunjuk acah acah hebat jugak dengan speaking english balik masa sembang dengan dia sambil sambil dia duk rubbing kertas pasir atas kerja kayu dia and dengar lagu yang terpasang kat radio. naik gagap gagap gak aku nak balas balik apa yang budak tu kata.

"what's your name?"

"sarah. nur sarah aisyah"

 her "how old are you?"

ya "eighteen"

*sarah pandang aku*

"same goes to me. eighteen years old too"

*pandang aku* *pandang ya* *pandang aku* *pandang ya* *angkat kening*

 k budak ni mesti tak percaya yang ya 18 tahun. leuls. 

*5 minutes later*

"ah! i know this song! (radio songs) lalalalala~ erm. do you know how to play instrumen?"

"no we don't. how about you?"

"erm. i know how to play guitar, piano, violin, recorder, etc"

kau agak muka apa yang aku mampu buat masa budak tu ckp macam tu? well, of course muka yang sangat tak comel. mata terbeliak, mulut terlopong, hidup terkembang kempis. TER k TER. 

"how many siblings do you have?"

"i have 2 big brother"

"how old are they?"

"one of them was married. while the other one was single and available. his girlfriend was his only computer and you know what? he's a very very tall tall guy"

me *dalam hati*  "dah pehal budak ni nak promote abang dia kat sni?" 

and then suddenly mommy dia dah habis cuba baju itu baju ini. it is time for her to get back home. lepas je budak tu dah balik, baru aku tahu mcm mana pakcik wahid boleh angkut budak tu mai kedai. rupanya pakcik wahid jumpa budka tu kat kedai tukang. budak tu nak cari SATU paki kecik untuk kerja kayu dia. erk. memang gila lah weh nak cari SATU paku kecik tu kat kedai tukang. so, pakcik wahid pun bawak budak tu mai kedai.tak lama lepastu aku dengan ya keep talking about that girl. "sarah tu comellah!" "aku suka sarah tu!" "aku rindu sarah." until the day when sarah's mommy came back to our shop untuk ambil jubah yang dia dah tempah. unfortunately, hati kami bagaikan patah seribu bila tengok mommy dia datang sorang sorang without sarah. yea yea yea.

so, masa mommy dia usha usha blouse tu. aku saja cuba pancing mommy dia. aku cakap

"sarah sekolah eyh aunty?"

sedangkan sebenarnya aku tahu mmg budak tu tengah sekolah pun. iyelah baru pukul 12. and hari tu hari isnin tak silap aku. konfem lah budak tu dekat sekolah. the suddenly, aunty cakap

"a'ah. dia dekat sekolah. you know what? she keeps talking about both of you at home the day when we came here before. she's very very like both of you. she said mommy! mommy! i got new friends there! bla bla bla. and i was like. ouh she's soo sooo happy to meet you"

mahu tak kembang aku dengar ayat aunty tu. rasa mcam. 'ouh sarah! both of us miss you a lot!' wuah ampak agak poyo di situ. tapi ada aku kesah? inilah perasaan kami yang tidak punya adik perempuan. nak ada adik perempuan tp bebudak sekarang semua gegedik je aku tgk. baru sekolah rendah dah ber'mama,papa' dah tak sabar nak dapat anak sangat ke dik oi? alahai. tp bila aku jumpa sarah aku rasa lain. aku rasa macam 'ouh. wujud lagi budak yang tak gedik dalam dunia ni rupanya'. then, pakcik wahid tanya mak sarah pasal kerja kayu sarah. and mak sarah cakap,

"kerja kayu dia rosak balik. skru dia tercabut. she keep saying that she want to come back here. she said 'let's go and see that uncle again!' but i cakap yang tak nak susahkan uncle buat kan untuk dia lagi but she keeps making excuses to come here again. haha"

 pakcik wahid "ouh. nevermind. bawaklah bawaklah. saya tak kisah. saya seronok dapat tolong" 

me *dalam hati* "ouh aunty! pakcik wahid dah bagi green light tu! bawaklah bawaklah! nanti kami sediakan karpet merah gitu! saya rindu sarah! pelase aunty!"

lepastu, aunty kata MAYBE. so, until today aku dengan ya kadang kadang mesti teringatkan sarah. unfortunately, budak tu dah tak datang kedai kami. kami harap she'll come back here again one day. sebelum aku berhenti kerja. amin amin! btw, 'ya' in here is refer to 'zarrief sofia' okay. pakcik wahid tak kasi panggil zarrief. ya nampak ayu sikit. leuls


don't let you past steal your future

ASSALAMUALAIKUM W.B.T
memberi salam itu sunat, menjawab salam itu WAJIB

sincerely,
the future successful malaysian architect, insyaAllah
my mom and @liamhoughton are my idol
https://twitter.com/EvaHashim


Saturday, April 6, 2013

Rindu?

 
 
 
ASSALAMUALAIKUM
 
pagi tadi aku bangun agak lewat. ehem. cuti lah katakan. lepastu, mak suruh mesin rumput kat luar rumah yang tak reti reti nak berhenti memanjang. *sigh* so, dengan dalam keadaan mamai, aku pun mula memesin. mesin punya mesin, otak aku dah merewang ke tempat lain. merewang ke mana? otak aku naik bas kampar pi Mydin RTC. dah terbayang bayang duit depan mata *blink blink* money in my hands! hoyah! so, lepas je habis mesin bagai, cecepat aku siap. tak sempat nak melaram depan cermin dahhh. ada satu benda je aku nak buat yang melekat dalam otak aku semenjak seminggu yang lepas. that is, aku nak pi mydin nak jumpa membe kat sana. 
 
sampai je kat mydin, aku terus serbu pasta. malangnya, kak amy pi masuk mydin pulak. so, it is the time to kacau kerja orang! lepas sorang sorang aku serbu. semua pun nak gegedik jejerit "evaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!" aku tahu kome rindu aku kan kan kannn? tapi malang buat kali kedua, een dengan ainaa takde. deme pergi karnival JOM MASUK U dekat kuala kangsar *sigh* so, aku pun decide untuk pergi menghadap fendy dekat dishwasher. sampai je dekat situ, aku dah boleh nampak muka cuak dia. kenapa cuak? begini ceritanya. sebelum aku berhenti haritu, aku ada mintak dia lukiskan something untuk aku. al-maklumlah teman tak reti lukis potret2 ni ha. dari elok elok ada rupa orang , aku lukis tak pepasal tukaq jadi alien nanti. haa. so, aku pun bagilah dia satu satunya gambar arwah moyang kesayangan aku. tapi malang buat kali yang ketiga. masa aku tengah online malam semalam. tetiba aku dapat kol dari nombor yang tak dikenali. bila diangkat, baru aku tahu fendy kol. and i have a bad feeling about this. agak lama sikit menyembang, suara fendy dah agak getar getar sikit 

"eva.. biar aku jujur jelah"

"jujur apanya?"

"aku.. aku.. aku nak mintak maaf! aku simpan gambar kau tu dalam beg duit. beg duit dalam seluar yg aku nak basuh. then, aku masuk dalam mesin basuh. lepastu.. gambar tu dah hilang. tu satu satunya gambar yang kau ada ke?"

*speechless* "erk. a'ah."

"weh aku mintak maaf"

"erm. takpelah nak buat macam mana kan. benda dah jadi"

"weh sorry. aku rasa nak nangis"

"HAHAHAHHAHAHAHAHA relax lah"

"kau boleh gelak lagi?"

"hehe. aku tak reti nak marah org yg aku sayang"

sejujurnya, aku memang sedih gilaaa. tapi past is past. benda tak boleh nak ulang masa balik kan? so, masa aku jumpa fendy pagi tadi, terus fendy mintak maaf kat aku. aku hanya mampu gelak. sebab muka serba salah dia tu sangat comel. #Eh dengan muka dah merah disebabkan berendam kat teluk batiknya. oh myy. bendi, bendi. lain kali jangan cuai sangat okay? suddenly, kiki dengan mamat datang. and kiki cakap,

"weh eva. aku rindu kau"

"aku pun rindu korang semua gak"

"bila lalu kat pasta, mesti teringat kat kau. dulu kau ada. boleh ajak sembang. skrg rezeki kau kat ipoh"

fendy "betul weh." *angguk kepala*
 
"nak buat macam mana. jujur aku cakap, aku rindu kat korang semua sangat sangat"

"ti datang lah sekali seminggu"

"insyaAllah, kalau mak aku kasi"
 
then, aku pi pulak kacau fadhil, aida, kak ika, kak fina kerja. galak gila sembang. nasib takde bakal mak mertua kat situ. kalau tak, konfem cancel nak buat calon manantu. pfft. masa sembang dengan fadhil dan kak fina, tetiba fadhil cakap
 
"masa memula dulu. selalu aku dengan ainaa dengan een sesebut nama kau. kejap kejap eva. kejap kejap eva. tapi sejak ada budak baru nama wan ni. manada sebut dah nama kau. dah lupa" *sengih*

"apa? tacing ah camni. akaq! tengok fadhil! tak nak kawan!"

"eh eh. aku main jela wehh. mana ada orang yang boleh replace kau. bila sembahyang, ingat kat kau. bila nak makan, ingat kat kau. takde siapa boleh replace tmpat kau."

hampir nak meleleh aiyor mato aku dengar ayat fadhil. *sob sob* tapi aku tahan, habis jatuh saham aku kalau nangis depan deme. haa. then, lepas sorang sorang kena kacau dengan aku. nasib kome lah. aku kalau dah rindu, mcm ni lah gaya nye. kerja tak kerja, kome kena jugak layan aku! tak kira! selfish gila kan aku ni? lalalala. then, masa tetengah syok kacau orang. ada beberapa orang manusia suruh aku kerja dekat kiosk minuman tu. Termasuklah kak shiela. kak shiela cakap,

"eva. jomlah kerja dekat sini. akaq nak guna orang ni"

"eva takde transport lah kak"

"alaaa. duduk hostel dengan akaq"
kiki "mak dia mesti tak kasi"

"alaa. mana mak? meh akaq pujuk mak"

"eh takpayah lah kak. eva dah kerja dekat medan gopeng tu pun haa. takkan nak berhenti pulak"
 
tetiba bunyi phone and tertera nama "Mak1612" dekat skrin. k masa untuk balik! ejujurnya, aku sangat rindu dengan kawan kawan yang aku ada dekat mydin ni. ini kali pertama aku berkawan dengan orang orang kawasan gopeng. selama ni, kawan aku semua pun duduk kat ipoh. i aprreaciate them so much! insyaAllah ada masa, ada rezeki we will meet again! miss you guys and girls damn much! may our friendship will be last forever. tengs for everythings!
 
 
 liking someone doesn't mean you have to be lovers, sometimes you just have to be friends
 
 
ASSALAMUALAIKUM W.B.T
memberi salam itu sunat, menjawab salam itu WAJIB

sincerely,
the future successful malaysian architect?? nahh. i don't think so
my mom and @liamhoughton are my idol
https://twitter.com/EvaHashim

 
 

Wednesday, April 3, 2013

Galeri Zafea

 

  seriously, i've got a little heart attack when i saw this. am i writing like this before? WHAT THE..??!!
 
ASSALAMUALAIKUM
 
today is wednesday. yesterday is tuesday. tomorrow is thursday. after thursday is friday and on friday i'll get my salary! hoyah! and i am sure. in just 2 weeks, aku akan perabeh kan duit tu semua. aigoo. wa tahu wa manyak teruukkk. *korek hidung* 

actually, kelmarin aku dah dapat kerja baru. aku kerja dengan zarrief. "The Zafea Boutique" nama nak glamor ajenyeww. ish3. first tought aku masa zarrief tanya aku nak kerja ke tak, aku pikir aku dah pernah kerja kedai kain kain mcm gini masa kat mego dulu and it was damn bored! dekat 10 kali jugak aku pikir nak ke tak nak. tapi lepas dah fikir masak masak semasak yang mungkin akhirnya aku terima sebab aku fikir atleast aku ada kawan. aku ada zarrief, aku ada wani yang kerja dekat kedai belakang kedai yang aku kerja, aku ada afina yang kerja dekat kedai makan depan kedai. haa. takdelah aku koma dua bulan just sebab kebosanan melampau. so, the first day aku kerja? fulamak aih! first day kerja, dah mcm mcm kena buat. iyolah. kedai tu pun baru buka dan dan time aku nak masuk kerja nya pun. memang mangkor jugak nak kena susun itu ini. masa memula masuk kedai, memang awkward gila wa cakap sama lu. aku paling gabra tengok muka ayah zarrief. muka cikgu cikgu disiplin ni memang menakutkan eyh? pfft

the second day aku kerja, aku rasa mak zarrief sesaje nak bagi kami rilex sekejap. so, takdelah banyak mana kerjanya pun. gitu gitu jelah. but suddenly i've got a surprised! tetengah syok syok main tembak tembak price tag tetibe nampak muka abang teh tengah dok senyum senyum depan pintu kedai. what the fishy! lepastu, masa aku bukak pintu kedai tetibe muncul zudin. k k. terkejut nyah! malam sebelum abang teh dengan din datang tu, aku ada sembang dengan din. sesaja aku suruh din belanja aku makan memandangkan dia baru dapat gaji kann. i DO make it as a joke. aku tak sangka deme datang bebetul. aku keluar2 kedai, 

"jom lunch" ..................................................................... *speechless*
unfortunately, aku tak boleh nak tinggalkan zarrief sorang2. kau gila nak tinggalkan anak bos tu jaga kedai sorang2? kalau jadi apa2, tak ke mangkor teman nak jawab dengan pakcik wahid dengan cik ton kesayangan tu haaa? so, i've decide to stay with zarrief. so, masa aku nak cakap dekat din dengan abang teh tu, tetibe din tanya aku,

"kau makan ayam kak amy tak?"

"ha?! ayam kak amy? ayam goreng pasta? mestilah makan. hari hari makan"

"okay. abg teh! jom!"

"wait! korang nak pi mana?"

"beli ayam kak amy lah!"

and then, deme tinggalkan aku terpinga pinga kat depan pintu kedai tu sorang sorang. erk. gila apa? takkan lah nak pi beli ayam goreng pasta? jauh tuh dari ipoh nak sampai ke gopeng then nak patah balik ipoh bagai. and i take that as a serious thing! tak sampai 10 minit lepastu, din telefon aku,

"weh eva, hang nak air apa?"

"air apa? erm. oren?"

"oren? nak oren apa?"


*fening kepala* "hang betulke dekat pasta ni? 10 minit dah sampai"

"betullah. kat pasta ni ha. hah! nak air apa?"

"camtu, bagi koko lah"

"eh koko manada"

"then? erm. 100 plus jelah. senang cerita"

"kbye"

and in just 5 minutes. eh no no! 3 minutes i think, deme dah terpacak depan pintu kedai sambil sengih sengih. er. masa aku nak bukak pintu, kau tahu apa yang aku nampak? plastik KFC! hantu punya manusia! aku mati mati percaya deme rempit sampai gopeng bagai. dan that air 100 plus deme just beli dekat kedai mamak depan kedai tu je ha. patutlah balik tak sampai tiga minit pun. gila! and the started to laugh out loud and said that 

"ni hah ayam kak amy. muka kat plastik tu muka abg Z in future"

pfft. both of you are crazy dude! lepas lama lepak dekat luar sambil buat muka acah acah mintak simpati orang yg lalu lalang kat situ barulah deme nak masuk dalam. seperti biasa, bila deme dah berdua segala benda nak diselongkarnya. daripada patung kat depan kedai tu kudung dua dua tangan, deme main punya main akhirnya patung tu hanya kudung satu tangan. yeay patung! #Eh sementara nak tunggu dekat 4 stgh sebab abang teh nak masuk kerja, macam2 yg deme buat kat dalam kedai tu. main nyorok nyorok and baring macam kedai tu bapak aku yang punya. and i just let them be sebab tengah syiok ratah ayam sambil tengok running man. leuls.

the third day aku kerja pulak is the troublesome day ever! masa datang kerja pagi tu, masih boleh diterima lagilah. dapat rehat kejap. susun pin tudung semua sambil sembang sembang bagai dengan zarrief and fina. dah dekat nak zuhur camtu, stok songkok sampai! yeahmannn! cik ton. there are too many songkok right here! i can't even saw zarrief cute face! penuh dengan kotak songkok je dekat bahagian belakang kedai tu. memang serabut kepala otak aku dengan zarrief. lepas je cik ton dengan pakcik wahid balik, aku dengan zarrief mulakan lah misi kami tuk kemaskan tempat tu. and it takes one hour to susun all that kotak. and another one hour to kemas all things termasuk sapu dan mop lantai kedai yang besar tu. lepas je habis kemas, terus terduduk aku dengan zarrief. haa. kau nampak tak betapa penatnya tu?! ish3. bak kata zarrief, malam ni aku ingat aku nak terus lelap atas katil macam yang aku buat dua hari lepas. tetiba pulak gua tidur awal. tapi, aku tahu korang yg tengah membaca ni ternanti nantikan update terbaru aku jadi aku sanggup korbankan masa tidur aku buat kalian yang ku cintai. ewah! oh ya! one more things! i should call zarrief , sofia this time! pakcik wahid suruh. oh my sofia! kbye


If you don't make mistakes, then you aren't really trying

ASSALAMUALAIKUM W.B.T
memberi salam itu sunat, menjawab salam itu WAJIB
sincerely,
the future successful malaysian architect?? nahh. i don't think so
my mom and @liamhoughton are my idol
https://twitter.com/EvaHashim