WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Wednesday, April 3, 2013

Galeri Zafea

 

  seriously, i've got a little heart attack when i saw this. am i writing like this before? WHAT THE..??!!
 
ASSALAMUALAIKUM
 
today is wednesday. yesterday is tuesday. tomorrow is thursday. after thursday is friday and on friday i'll get my salary! hoyah! and i am sure. in just 2 weeks, aku akan perabeh kan duit tu semua. aigoo. wa tahu wa manyak teruukkk. *korek hidung* 

actually, kelmarin aku dah dapat kerja baru. aku kerja dengan zarrief. "The Zafea Boutique" nama nak glamor ajenyeww. ish3. first tought aku masa zarrief tanya aku nak kerja ke tak, aku pikir aku dah pernah kerja kedai kain kain mcm gini masa kat mego dulu and it was damn bored! dekat 10 kali jugak aku pikir nak ke tak nak. tapi lepas dah fikir masak masak semasak yang mungkin akhirnya aku terima sebab aku fikir atleast aku ada kawan. aku ada zarrief, aku ada wani yang kerja dekat kedai belakang kedai yang aku kerja, aku ada afina yang kerja dekat kedai makan depan kedai. haa. takdelah aku koma dua bulan just sebab kebosanan melampau. so, the first day aku kerja? fulamak aih! first day kerja, dah mcm mcm kena buat. iyolah. kedai tu pun baru buka dan dan time aku nak masuk kerja nya pun. memang mangkor jugak nak kena susun itu ini. masa memula masuk kedai, memang awkward gila wa cakap sama lu. aku paling gabra tengok muka ayah zarrief. muka cikgu cikgu disiplin ni memang menakutkan eyh? pfft

the second day aku kerja, aku rasa mak zarrief sesaje nak bagi kami rilex sekejap. so, takdelah banyak mana kerjanya pun. gitu gitu jelah. but suddenly i've got a surprised! tetengah syok syok main tembak tembak price tag tetibe nampak muka abang teh tengah dok senyum senyum depan pintu kedai. what the fishy! lepastu, masa aku bukak pintu kedai tetibe muncul zudin. k k. terkejut nyah! malam sebelum abang teh dengan din datang tu, aku ada sembang dengan din. sesaja aku suruh din belanja aku makan memandangkan dia baru dapat gaji kann. i DO make it as a joke. aku tak sangka deme datang bebetul. aku keluar2 kedai, 

"jom lunch" ..................................................................... *speechless*
unfortunately, aku tak boleh nak tinggalkan zarrief sorang2. kau gila nak tinggalkan anak bos tu jaga kedai sorang2? kalau jadi apa2, tak ke mangkor teman nak jawab dengan pakcik wahid dengan cik ton kesayangan tu haaa? so, i've decide to stay with zarrief. so, masa aku nak cakap dekat din dengan abang teh tu, tetibe din tanya aku,

"kau makan ayam kak amy tak?"

"ha?! ayam kak amy? ayam goreng pasta? mestilah makan. hari hari makan"

"okay. abg teh! jom!"

"wait! korang nak pi mana?"

"beli ayam kak amy lah!"

and then, deme tinggalkan aku terpinga pinga kat depan pintu kedai tu sorang sorang. erk. gila apa? takkan lah nak pi beli ayam goreng pasta? jauh tuh dari ipoh nak sampai ke gopeng then nak patah balik ipoh bagai. and i take that as a serious thing! tak sampai 10 minit lepastu, din telefon aku,

"weh eva, hang nak air apa?"

"air apa? erm. oren?"

"oren? nak oren apa?"


*fening kepala* "hang betulke dekat pasta ni? 10 minit dah sampai"

"betullah. kat pasta ni ha. hah! nak air apa?"

"camtu, bagi koko lah"

"eh koko manada"

"then? erm. 100 plus jelah. senang cerita"

"kbye"

and in just 5 minutes. eh no no! 3 minutes i think, deme dah terpacak depan pintu kedai sambil sengih sengih. er. masa aku nak bukak pintu, kau tahu apa yang aku nampak? plastik KFC! hantu punya manusia! aku mati mati percaya deme rempit sampai gopeng bagai. dan that air 100 plus deme just beli dekat kedai mamak depan kedai tu je ha. patutlah balik tak sampai tiga minit pun. gila! and the started to laugh out loud and said that 

"ni hah ayam kak amy. muka kat plastik tu muka abg Z in future"

pfft. both of you are crazy dude! lepas lama lepak dekat luar sambil buat muka acah acah mintak simpati orang yg lalu lalang kat situ barulah deme nak masuk dalam. seperti biasa, bila deme dah berdua segala benda nak diselongkarnya. daripada patung kat depan kedai tu kudung dua dua tangan, deme main punya main akhirnya patung tu hanya kudung satu tangan. yeay patung! #Eh sementara nak tunggu dekat 4 stgh sebab abang teh nak masuk kerja, macam2 yg deme buat kat dalam kedai tu. main nyorok nyorok and baring macam kedai tu bapak aku yang punya. and i just let them be sebab tengah syiok ratah ayam sambil tengok running man. leuls.

the third day aku kerja pulak is the troublesome day ever! masa datang kerja pagi tu, masih boleh diterima lagilah. dapat rehat kejap. susun pin tudung semua sambil sembang sembang bagai dengan zarrief and fina. dah dekat nak zuhur camtu, stok songkok sampai! yeahmannn! cik ton. there are too many songkok right here! i can't even saw zarrief cute face! penuh dengan kotak songkok je dekat bahagian belakang kedai tu. memang serabut kepala otak aku dengan zarrief. lepas je cik ton dengan pakcik wahid balik, aku dengan zarrief mulakan lah misi kami tuk kemaskan tempat tu. and it takes one hour to susun all that kotak. and another one hour to kemas all things termasuk sapu dan mop lantai kedai yang besar tu. lepas je habis kemas, terus terduduk aku dengan zarrief. haa. kau nampak tak betapa penatnya tu?! ish3. bak kata zarrief, malam ni aku ingat aku nak terus lelap atas katil macam yang aku buat dua hari lepas. tetiba pulak gua tidur awal. tapi, aku tahu korang yg tengah membaca ni ternanti nantikan update terbaru aku jadi aku sanggup korbankan masa tidur aku buat kalian yang ku cintai. ewah! oh ya! one more things! i should call zarrief , sofia this time! pakcik wahid suruh. oh my sofia! kbye


If you don't make mistakes, then you aren't really trying

ASSALAMUALAIKUM W.B.T
memberi salam itu sunat, menjawab salam itu WAJIB
sincerely,
the future successful malaysian architect?? nahh. i don't think so
my mom and @liamhoughton are my idol
https://twitter.com/EvaHashim
 

No comments:

Post a Comment

leave your comments