WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Saturday, April 6, 2013

Rindu?

 
 
 
ASSALAMUALAIKUM
 
pagi tadi aku bangun agak lewat. ehem. cuti lah katakan. lepastu, mak suruh mesin rumput kat luar rumah yang tak reti reti nak berhenti memanjang. *sigh* so, dengan dalam keadaan mamai, aku pun mula memesin. mesin punya mesin, otak aku dah merewang ke tempat lain. merewang ke mana? otak aku naik bas kampar pi Mydin RTC. dah terbayang bayang duit depan mata *blink blink* money in my hands! hoyah! so, lepas je habis mesin bagai, cecepat aku siap. tak sempat nak melaram depan cermin dahhh. ada satu benda je aku nak buat yang melekat dalam otak aku semenjak seminggu yang lepas. that is, aku nak pi mydin nak jumpa membe kat sana. 
 
sampai je kat mydin, aku terus serbu pasta. malangnya, kak amy pi masuk mydin pulak. so, it is the time to kacau kerja orang! lepas sorang sorang aku serbu. semua pun nak gegedik jejerit "evaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!" aku tahu kome rindu aku kan kan kannn? tapi malang buat kali kedua, een dengan ainaa takde. deme pergi karnival JOM MASUK U dekat kuala kangsar *sigh* so, aku pun decide untuk pergi menghadap fendy dekat dishwasher. sampai je dekat situ, aku dah boleh nampak muka cuak dia. kenapa cuak? begini ceritanya. sebelum aku berhenti haritu, aku ada mintak dia lukiskan something untuk aku. al-maklumlah teman tak reti lukis potret2 ni ha. dari elok elok ada rupa orang , aku lukis tak pepasal tukaq jadi alien nanti. haa. so, aku pun bagilah dia satu satunya gambar arwah moyang kesayangan aku. tapi malang buat kali yang ketiga. masa aku tengah online malam semalam. tetiba aku dapat kol dari nombor yang tak dikenali. bila diangkat, baru aku tahu fendy kol. and i have a bad feeling about this. agak lama sikit menyembang, suara fendy dah agak getar getar sikit 

"eva.. biar aku jujur jelah"

"jujur apanya?"

"aku.. aku.. aku nak mintak maaf! aku simpan gambar kau tu dalam beg duit. beg duit dalam seluar yg aku nak basuh. then, aku masuk dalam mesin basuh. lepastu.. gambar tu dah hilang. tu satu satunya gambar yang kau ada ke?"

*speechless* "erk. a'ah."

"weh aku mintak maaf"

"erm. takpelah nak buat macam mana kan. benda dah jadi"

"weh sorry. aku rasa nak nangis"

"HAHAHAHHAHAHAHAHA relax lah"

"kau boleh gelak lagi?"

"hehe. aku tak reti nak marah org yg aku sayang"

sejujurnya, aku memang sedih gilaaa. tapi past is past. benda tak boleh nak ulang masa balik kan? so, masa aku jumpa fendy pagi tadi, terus fendy mintak maaf kat aku. aku hanya mampu gelak. sebab muka serba salah dia tu sangat comel. #Eh dengan muka dah merah disebabkan berendam kat teluk batiknya. oh myy. bendi, bendi. lain kali jangan cuai sangat okay? suddenly, kiki dengan mamat datang. and kiki cakap,

"weh eva. aku rindu kau"

"aku pun rindu korang semua gak"

"bila lalu kat pasta, mesti teringat kat kau. dulu kau ada. boleh ajak sembang. skrg rezeki kau kat ipoh"

fendy "betul weh." *angguk kepala*
 
"nak buat macam mana. jujur aku cakap, aku rindu kat korang semua sangat sangat"

"ti datang lah sekali seminggu"

"insyaAllah, kalau mak aku kasi"
 
then, aku pi pulak kacau fadhil, aida, kak ika, kak fina kerja. galak gila sembang. nasib takde bakal mak mertua kat situ. kalau tak, konfem cancel nak buat calon manantu. pfft. masa sembang dengan fadhil dan kak fina, tetiba fadhil cakap
 
"masa memula dulu. selalu aku dengan ainaa dengan een sesebut nama kau. kejap kejap eva. kejap kejap eva. tapi sejak ada budak baru nama wan ni. manada sebut dah nama kau. dah lupa" *sengih*

"apa? tacing ah camni. akaq! tengok fadhil! tak nak kawan!"

"eh eh. aku main jela wehh. mana ada orang yang boleh replace kau. bila sembahyang, ingat kat kau. bila nak makan, ingat kat kau. takde siapa boleh replace tmpat kau."

hampir nak meleleh aiyor mato aku dengar ayat fadhil. *sob sob* tapi aku tahan, habis jatuh saham aku kalau nangis depan deme. haa. then, lepas sorang sorang kena kacau dengan aku. nasib kome lah. aku kalau dah rindu, mcm ni lah gaya nye. kerja tak kerja, kome kena jugak layan aku! tak kira! selfish gila kan aku ni? lalalala. then, masa tetengah syok kacau orang. ada beberapa orang manusia suruh aku kerja dekat kiosk minuman tu. Termasuklah kak shiela. kak shiela cakap,

"eva. jomlah kerja dekat sini. akaq nak guna orang ni"

"eva takde transport lah kak"

"alaaa. duduk hostel dengan akaq"
kiki "mak dia mesti tak kasi"

"alaa. mana mak? meh akaq pujuk mak"

"eh takpayah lah kak. eva dah kerja dekat medan gopeng tu pun haa. takkan nak berhenti pulak"
 
tetiba bunyi phone and tertera nama "Mak1612" dekat skrin. k masa untuk balik! ejujurnya, aku sangat rindu dengan kawan kawan yang aku ada dekat mydin ni. ini kali pertama aku berkawan dengan orang orang kawasan gopeng. selama ni, kawan aku semua pun duduk kat ipoh. i aprreaciate them so much! insyaAllah ada masa, ada rezeki we will meet again! miss you guys and girls damn much! may our friendship will be last forever. tengs for everythings!
 
 
 liking someone doesn't mean you have to be lovers, sometimes you just have to be friends
 
 
ASSALAMUALAIKUM W.B.T
memberi salam itu sunat, menjawab salam itu WAJIB

sincerely,
the future successful malaysian architect?? nahh. i don't think so
my mom and @liamhoughton are my idol
https://twitter.com/EvaHashim

 
 

No comments:

Post a Comment

leave your comments