WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Monday, August 12, 2013

It's raya dude!

 
 
ASSALAMUALAIKUM
 
heyyo! eva hashim is back! lol. okay it has been a long time since my last update right? well well well. org busy acah acah abe najib 1 Malaysia memang cenggini . but then, seriously aku memang semakin busy sejak duduk kat kptm nih. assignment laa quiz laa. test laa *sigh* lagi satu alasan aku, line internet dekat kampus dan hostel lembabbbbbsssssss! superb lembabs wa cakap sama lu. *hentak kepala kat dinding* okay now memandangkan ada dua tiga membe aku tanya aku "eva, bila kau nak update blog kau?" maka dengan itu lahirlah update aku pada hari ini. tapi masalahnya, aku masih mencari cari apa benda lah yang aku nak type dalam ni? ermm..

oh ya! I am Syarifah Eva Syafina binti Syed Hashim would like to wish you SELAMAT HARI RAYA ADIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN! to my dearest blogwalker thanks sbb sudi lawat blog aku and maaf kalau aku ada terkasar bahasa or terbuat korang terasa hati dengan mana mana entri aku selama ni. cakap pasal raya, how is your raya this year? much more fun or the otherwise? For me yang dah semakin bertambah umur tapi masih tetap cun ni it is a little bored. maybe sebab cousin cousin aku semua dah besau besau bak hangg. manada nak main lompat lompat mcm dulu. manada nak main bunga api mcm dulu. manada nak pergi beraya rumah ke rumah ramai ramai mcm dulu sambil kira duit satu persatu yang ada dalam poket.  hoho. makcik pakcik nenek atok kenal tak kenal semua kami redah! ayat yang biasa digunakan, 

"assalamualaikum! kami datang nak raya!" sambil tekan loceng dekat 10 kali sampai dia bukak pintu. kalau tak bukak, ketuk pintu pulak. tak bukak jugak, "makcik! tak baik tak jawab salam! dosa!!" tetibe pulak ada suara org jawab salam dari dalam rumah dan 5 saat kemudian pintu pun terbukak. boleh nampak muka acah acah senyum makcik tu. kikiki. tahu takut. 

tapi tu semua cerita zaman dahulu kala. now cerita kini zaman moden. zaman main game semua dalam phone. zaman budak umur 2 tahun pun boleh dapat Iphone. pergh! gua dulu mana ada mcm tu. nak main kena gerak pergi padang. main aci kejar, penggal selipar, polis and thief, galah panjang, pepsi cola, nenek kebayan dan lain lain. balik rumah berpeluh peluh gaya macam org lari 50km non-stop peluh dia tuu. lumpur tanah semua melekat kat baju. balik mak menjerit. kalau gua masa 2 tahun dulu cuma dapat anak patung kecik. jauh beza gila zaman dulu dengan zaman sekarang kann? but then itulah kehidupan. just let the past be by gone but keep it as a memories and ambil mana yang baik jadikan pengajaran buat kita hadapi zaman kini yang penuh propaganda. 

okay now like seriously gua blank. tak tahu yang update apa dah. so it is the end of it. once again selamat hari raya aidilfitri guys! :)

ASSALAMUALAIKUM W.B.T
memberi salam itu sunat, menjawab salam itu WAJIB
sincerely,
the future successful malaysian businesswoman, insyaAllah. no more architect
my mom and @liamhoughton are my idol
https://twitter.com/EvaHashim