WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Tuesday, October 15, 2013

Semester Break!



ASSALAMUALAIKUM
Hello people! It has been a long time since my last update right? I know you miss me. I know I know. lol. So, how was your day pal? Harap semuanya baik baik, insyaAllah. okay. for your information I am enjoying my semester break right now! mohon jealous. hoho. Reason kenapa aku tak dapat nak update entri sebelum sebelum antaranya ialah no internet connection di kptm bangi, no free time sebab terlalu busy stuDYING. dulu zaman sekolah dulu, aku lah antara manusia yang paling pemalas. homework tak pernah nak siap, latihan tak pernah nak buat, dalam kelas tak fokus, lebih spesifiknya dalam kelas tidur. but now, i've changed. ramai membe aku cakap aku NERD. what the fish?! *flip table* tapi aku terima seadanya. ewahh. aku memang dah niat nak ubah. aku nak ubah untuk mak abah aku. aku tak nak tgk dah mak dgn abah kecewa.
so, macam yang aku cakap, it is the semester break! say yeayy! haha. alhamdulillah tamat sudah semester 1 aku dkt kptm bangi tu. pejam celik pejam celik, tadaaaa! final dah tamat! tadaaa! cuti sebulan! tadaaa! entri baru! okay ini over. blergh. mula mula aku ingat dalam masa sebulan cuti aku nak kerja, tapi fikir fikir balik bukan senang nak dapat cuti pepanjang gini ye dok? so, here I am sitting in front of the laptop and typing typing typing and keep typing anything that I want to type. 

semester 1

first time sampai kptm bangi masa nak daftar tu benda first aku usha adalah jarak hostel nak ke kampus. bapak jauh derr. 700m dalam otak aku kulit gelap dan kurus! tapi malangnya sampai la ni aku tak kurus kurus lagi. hmmm. takpe takpe. tunggu sampai sem 5. jangan terkejut! hoho. tapi haritu aku timbang berat masa jejalan dengan kakak aku, and you know what?! berat I dah turun 4kg you! can you believe it? *acah acah ajwan ali* ni semua hasil berjalan kaki ulang alik pergi kelas tengah terik mentari, naik turun tangga kampus and also naik turun tangga hostel sampai tingkat tiga. maunya tak turun berat?

but now, aku dah pun habis sem 1 dan aku sangat yakin. dalam masa sebulan je berat aku akan naik mendadak. serious talk. dah hari hari bukak mata nampak dapur, nampak peti sejuk. mau tak berat naik?  okay enough cakap pasal berat. buat penambah bengkek hati je. heh

kalau dah cuti sem bermaksud aku dah settle final test. and those final test. ergh! gua rasa nak aje gua koyak koyak gua carik carik gua gigit gigit pastu telan masuk perut paper paper test tu. k terbajet ganster kejap. lecturer aku kata "sem sebelum sem lepas dpt soalan susah, sem lepas mmg sng sgt. soalan direct. so sem awak ni, paham paham jelah" okay *hentak kepala dkt pintu almari* acah acah conjuring bak hang. mesti korang pun dapat agak dah kann? and seriously, kami dapat soalan susah

for account, aku punyalah buat practice final sem sem lepas dalam test back selama seminggu. and dalam setipa final ada bank reconciliation. sekali masa hari test, aku belek paper tu puluh kali semata nak cari bank recon. aku ingat aku yang tersalah pandang, sekali memang betul betul takde. yang keluar soalan yang tak pernah wujud dalam mana mana soalan final sem sem lepas. patah seribu hati aku. seminggu study, dapat soalan entah apa apa. lepastu sebelum cuti sem haritu lecturer math aku cakap "25% of the student gagal acc" okay tambah spoiled mua aku. pfft

untuk management pulak, aku memang bukan otak menghafal. jenuh belajar jenuh memahami jenuh menghafal berapa persen je yang masuk otak. dapat soalan pulak, tetiba aku jadi konfius soalan tu mintak apa sebenarnya. *sigh* hancur lebur terus hati aku. okay enough pasal final. tawakkal jela. lepasni tunggu result je. haraplah tak gagal mana mana subjek, amin! pray for me pal! :D okay enough. masa untuk enjoy my semester break! kbyee


I'm good but not for the best, I'm bad but not the worst. I do mistakes and I'm sorry

ASSALAMUALAIKUM W.B.T
memberi salam itu sunat, menjawab salam itu WAJIB
 
sincerely,
the future successful malaysian businesswoman, insyaAllah.
my mom and @liamhoughton are my idol
https://twitter.com/EvaHashim

2 comments:

leave your comments