WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Thursday, January 1, 2015

January 2015

Tahun baru.
Setiap kali terbaca tweet or quote Islamik pasal 'tahun masihi dan tahun hijrah' kadang aku jadi serba salah nak celebrate ke tidak. Celebrate dekat sini bukan maksudnya aku pergi tengok buang api, pergi tengok parade. Aku duduk atas katil goyang kaki je. Maksud aku macam nak wish ke tidak "Happy New Year" okay macam mana pulak kalau orang wish dekat aku? rasanya tak salah balas tapi entah. dia ada feeling serba salah tetiba datang. So, aku decide balas "Selamat Tahun Baru" hanya pada yang wish pada aku. Tett

Januari

Okay January is my month. Kau tahu perasaan nak tunggu bulan januari datang balik tu kemain lama. Januari is the first month of the year ikut kalendar masihi lah. And people knows that, awal tahun usually is sesi permulaan, perkenalan. So, every year since I was a kid. I've waited so long for people to remember my birthday. Well, kecik dulu siapa tak suka kalau orang ingat birthday kita kan? Tak dapat hadiah takpe, wish pun jadilah. Unfortunately, setiap tahun masuk sekolah semua jenis yang "hai, nama saya eva" "oh hai saya si polan" conversation ends. aca-awkward-friend-zone. and trust me, mula masuk kelas, people won't ask you this "Birthday kau bila?" people usually ask that kind of quest bila dah tengah bulan. and when I said I am a January baby's. They be like "oh dah lepas" OH OKAY

But now, aku harap sangat takde orang pun ingat birthday aku. SERIOUS. maybe sebab patah hati? haha. Dia rasa macam nak keluar sorang sorang senyap senyap when my birthday is coming. Kalau boleh start pukul 12:00am tarikh birthday aku tu aku nak keluar sampailah 12:00 keesokan harinya baru aku balik. Tapi birthday aku tahun ni jatuh pada weekdays. Means, aku ada kelas kena attend and plus aku kena ambil family aku dekat airport yang dijadualkan balik dari holiday di sarawak pada tarikh birthday aku. My whole family pergi sarawak and left me behind sebab mak tak kasi aku ponteng kelas eventho sehari. AHHHH SEDIHHHHH

Some people who's going to read my post might said something like, "kata tak nak orang wish, tapi duk bising pasal birthday dalam ni." well, blog aku ni bukannya follower berlambak. Majoriti yang follow tu pun ramai dah tak guna blog. So, I guess tak effect apa pun right? Okat the end. Bye

No comments:

Post a Comment

leave your comments