WHEN YOU NEED ME AND YOU DON'T WANT ME, I WILL STAY BUT WHEN YOU DON'T NEED ME AND YOU WANT ME, THEN I WILL GO

Sunday, December 4, 2016

KBM242 3A



ASSALAMUALAIKUM

Few more weeks left before final exam. But here I am writing an appreciation post for my fellow degree classmates. Sebelum masuk degree, aku dah set dalam mind "no more gaduh gaduh, be matured". So, I am trying so hard to stay low. Hari pertama (hari transfer creadit) aku kenal dengan seorang insan bernama Hidayah Roslee. Watak dia beza gila dengan aku. Aku sejenis yang outspoken, dia pendiam kalau tak kenal. Tapi, minat kami kebanyakannya sama. Rasa tak menyesal langsung aku yang mula tegur dia masa tu. Rasa macam jumpa kembaq terpisah dari kecik. So, dengan dia ajelah aku berkepit ke sana sini berdua. Aku memang dah niat tak nak ramai ramai, sebab penat nak fikir perasaan semua orang. Cukup lah berdua. Aku paham dia, dia paham aku. Susah senang sama sama. Quality over quantity gitu. 

Bila dah dalam dua bulan lebih, classmates mula bergaul. Yeap I admit awal awal dah mula ada konflik haritu. tapi semua dah settle cara baik. (Ye, saya lah eva yang dulunya panas baran tak tentu pasal. Hehe) Aku try hard gila nak ubah cara aku handle marah. And in the end, I did it. Moga eva terus sukses. 

Degree classmates is the best that I could have ever asked for. Semua jenis memahami. Semua boleh get in with each other. Maybe take some time, tapi sekarang semua dah okay. Like seriously punya okay. Aku tak tau macam mana nak describe classmates aku tapi jujur aku sayang gila degree life aku. Even belum habis satu sem pun lagi, aku dah rasa macam family besar. Maybe antara sebabnya majoriti kami orang perak and kedah. 

Siapa sangka setiap kali habis kelas hari hari lunch sama sama. Jaranglah nak asing asing. Kalau asing asing tu biasanya ada sebab musabab macam penat or next class ada presentation/test and etc. Kalau tak lunch, tiba petang tu "jom cendol bendang". Cendol tu dah jadi tempat lepak kami tiap kali stress. Kadang tu malam pun lepak makan sekali. Yang terbaru kami pi lawatan MAHA 2016. Lawatan ni lagi merapatkan kami semua. Even ada yang tak ikut, seriously trip tu trip paling best. Tu baru 12 daripada 18 orang. Belum cukup quota. Kalau cukup tu, aku rasa mmg fun gila namateyy. 

Memang tak tahu nak cakap macam mana lah rasa sayang nya dekat kelas aku yang ni. Maaf kalau ada salah silap, aku harap friendship kali ni memang bertahan sampai ke hujung. InsyaAllah, aminn.

Looking forward into more advanterous days with all of you. 








No comments:

Post a Comment

leave your comments